2018-03-06 172 浏览
旺角,人多车多,加埋大妈献唱,真系不敢恭维。所以我A姐真系好少去旺角,反而会选择去过少少嘅太子,喺街角小巷寻宝,揾到好多特色小店。今日,就去试一试Victoria Restaurant。主菜加38蚊就可以转餐,有汤,面包同饮品,非常划算。意大利鲜牛肝菌泡沫忌廉汤哗!一嚟到,就闻到好香菇味。入口香滑,好Creamy,仲有六七片磨菇,又有得饮,又有嘢咬下,口感丰富,好足料。特色面包三款面包都系暖笠笠,而且仲好脆口,香草味浓,配埋个汤,Perfect!黑豚鞍架伴无花果肉汁厚切黑豚鞍架,啖啖肉,爽口肉汁丰富,最钟意边位嘅脂肪,好香油脂味,点埋甜甜哋嘅无花果汁,吊出豚肉嘅鲜味。配菜一样吸引,薯仔连皮烤焗,非常香口,青瓜同鸡肶菇加入香草,烤得啱啱好。烧柠香脆皮地中海黄油鸡半只黄油鸡,烧到啱啱好,外皮香脆,里面嘅鸡肉啱啱熟,嫩滑多汁,不过唔系好觉有柠檬味,似普通烧鸡。配菜同极黑豚鞍架一样,正。By A姐M佬 玩乐日记(记住Like同Share畀朋友)

By A姐M佬 玩乐日记

(记住Like同Share畀朋友)
2018-03-05