2017-10-29
以前火锅系散叫几有质素,依家转左268蚊任食,同朋友12345去试下。坐低睇坐张火锅纸有揾笨嘅感觉, 得中间白色column 系任叫,系稻香48蚊同38蚊会见到嘅野, 极普通,有啲伏味。另外,有自助小食吧,有白灼虾、鸡脚、青瓜木耳。我唔食鸡脚,但朋友们话好好味。个虾好新鲜大只好食!点左汤底,即上刺身拼盘,有鲍鱼,三文鱼、希灵鱼、生虾、八爪鱼,最正系个生虾,三文鱼可以去多啲皮会好啲啰!吸睛嘅仲有海鲜拼盘我地叫左蕃茄薯仔牛腩汤底,放左啲虾同龙虾入去,变左蕃茄海鲜浓汤汤底。之前食过好味嘅手切肥牛只有配给人头份,绝对唔够喉,追加就要加298蚊一碟或者58蚊位任叫。食左配给份嘅手切肥牛,我地一致决定加58蚊位任追加。追加嘅手切肥牛好澎湃!仲一黎黎左4碟,我只系写左2喺追加,太多,勉强先食哂,唔想做大嘥鬼。其他任食嘅食材实在好普通,亮点只有手打墨鱼丸好足料同鱼皮好脆。任饮选择唔算多,有几款道地纸包野饮、可乐、雪碧、忌廉。无左以前啲竹蔗茅根。因为加钱追加,每人360蚊,比散叫贵,难食回本,但啲牛得确好好味。
吸睛嘅仲有海鲜拼盘
我地叫左蕃茄薯仔牛腩汤底,放左啲虾同龙虾入去
,变左蕃茄海鲜浓汤汤底。