2021-06-09 377 浏览
今日唔知点解冇咩胃口,放工之后决定同朋友去食辣野,佢就介绍咗呢间餐厅俾我。呢间十二味都好似几出名,亦有几间分店,我地就去咗最近新开冇耐既大围分店。我同朋友只得两个人,所以唔系嗌咗好多野食。我地嗌咗烧椒皮蛋,酸菜鱼同夫妻肺片;烧椒皮蛋唔算辣,但好有麻香,皮蛋浸住辣汁够味道,最紧要系个蛋黄系流心,口感唔错,味道都几香浓。主角当然就系酸菜鱼啦,份量都几足,鱼肉都有几多下,唔会好似一啲餐厅酸菜多过鱼,鱼肉肉质嫩滑冇骨,亦有酸菜同粉条,整体味道酸酸辣辣,中间有少少麻香,都算系好正宗既酸菜鱼,必食之选。最后我地都嗌埋夫妻肺片试下,味道方面唔算太辣,但系调味几好几入味,令到我地好想加个白饭😂饮品方面我地就嗌咗一杯热情果梳打,酸酸甜甜好醒胃。其实我地仲有好多𩠌都好想试,可惜实在系太饱,唯有下次再嚟食,呢间既辣野真系值得再试!👍🏻