大家好呀,今日我要同大家分享一下我去左嘅一间好正嘅川菜餐厅——湘聚小厨!呢间餐厅位于西环,佢嘅菜式由正宗川人亲手烹调,味道一定好正!首先,我要介绍下佢嘅招牌菜——麻辣口水鸡!呢道菜一上黎就攻住咗我嘅舌头,辣辣嘅味道好刺激,令我心跳加速,口水直流!再加上佢嘅麻辣口感,真系一试难忘!其次,我仲要同大家介绍下清炒锅笋丝。呢道菜清新爽口,锅笋丝脆口可口,好似食咗一啲清新嘅空气,令人感到好舒服!最后,仲有湘聚炒饭!湘聚炒饭炒得好香,米粒饱满,仲有好多配料,好好味!总括而言,湘聚小厨嘅川菜菜式多元化,味道正宗,令人回味无穷!如果你系川菜爱好者,一定唔可以错过呢间好味到爆炸嘅餐厅!😍🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️

首先,我要介绍下佢嘅招牌菜——麻辣口水鸡!
再加上佢嘅麻辣口感,真系一试难忘!

其次,我仲要同大家介绍下清炒锅笋丝。

2023-05-18
用餐时段