2023-10-25 164 浏览
今日黎街头火锅打边炉,呢排成日落雨咁湿,食啲辣野去湿就岩!台式麻辣新鲜鸡红冰豆腐汤底系呢餐既精粹,我地果果都中意食辣,呢个汤底就最岩,认真够辣,汤底既辣椒有炒过先放汤,辣味炒晒出黎,鸡红同冰豆腐都好嫩滑,冰豆腐吸收晒啲汤汁,愈食愈辣,够晒刺激🔥🔥呢度既肉都系特别啲既,好似有茅台新鲜牛颈脊抓边,牛胸爽同特级金钱牛展。牛颈脊呢个系会喺客人面前倒一杯茅台出嚟,再倒入牛肉中,再捞匀,等啲牛肉入晒味先渌黎食,酒味香浓,配埋嫩滑既牛肉肉质,无得弹;牛胸爽就系软骨位置,爽爽脆脆,口感特别,点少少豉油去食都好好食;牛展就有适量膏纹,口感烟烟韧韧,全部牛都好好食😚😚呢度既海鲜都好高档,好似有龙趸片同澳洲鲜带子,龙趸鱼似厚实,肉质爽嫩,鱼味浓郁,鲜甜美味,龙趸皮仲好有胶质洒;带子就大粒鲜甜,嫩滑既啲口感,质感好好,鲜甜度满分😙😙呢度既其他火铜配料都系好正,超脆炸鱼皮真系如其名,超脆,鱼皮脆卜卜,就咁食都得,劲香鱼味,再浸一浸汤咁食就更加香,系松化既鱼皮😗😗
今日黎街头火锅打边炉,呢排成日落雨咁湿,食啲辣野去湿就岩!