餐厅: 燒肉火蔵
资讯:

📍#烧肉火蔵📍Yakiniku KAGURA #YakinikuKAGURA🇭🇰香港尖沙咀柯士甸道西1号圆方木区1楼1086号舖🇭🇰Shop 1086, 1/F, Wood Zone, ELEMENTS, 1 Austin Road West, Tsim Sha Tsui, HK🌐尖沙咀#MFJ尖沙咀 #MFJ日本菜 #MFJ_TsimShaTsui #MFJ_JapaneseFood人均消费: HKD186味道: 👅👅👅👅卖相: 👀👀👀价格: 💰💰环境: 🌹🌹🌹🌹服务: 👨🏻👨🏻👨🏻性价比: ⭐️⭐️⭐️回头率: 🔆🔆其实旧年食过一次烧肉,讲真评分真系唔太高因为款款烧肉都得4-5片,午餐都唔够饱,仲要讲紧下下都$200上下,觉得性价比太低了今次俾次机会你,点定食试下😂⭐️ 未来牛他他拌饭 🐮$158始终系北海道佢系2012同2017年米芝莲推介,都系想食返佢啲未来牛(未来牛个名来自餐厅社会策划叫「未来计划」😂)未来牛系日查和牛同荷兰乳牛混种,肉质较实较浓,比较有咬口超喜欢牛他他嘅我就拣咗未来牛他他拌饭,牛他他份量唔算好多,但都够拌饭他他好味㖞,系香港好多牛他他都唔得,佢反而似系韩国食韩牛果啲
📍#烧肉火蔵

环境: 🌹🌹🌹🌹
服务: 👨🏻👨🏻👨🏻
性价比: ⭐️⭐️⭐️
回头率: 🔆🔆

其实旧年食过一次烧肉,讲真评分真系唔太高
今次俾次机会你,点定食试下😂

⭐️ 未来牛他他拌饭 🐮$158
未来牛系日查和牛同荷兰乳牛混种,肉质较实较浓,比较有咬口
他他好味㖞,系香港好多牛他他都唔得,佢反而似系韩国食韩牛果啲他他咁正
而佢系Bibimbap,捞咗饭食口感有增
虽然未到必食,但几唔错!
未来牛他他拌饭

午市套有前汤,前菜,小食,沙律同甜品
汤系紫菜汤,超清超好饮!
前菜系泡菜,好惹味
小食同沙律都可以
甜品系雪米糍,够冻又可以解肉腻
汤  前菜  小食  沙律

雪米糍

⭐️胡麻牛舌🐮$28
另外$28追加个胡麻牛舌,一共4件,价钱合理
牛舌都几厚身,口感好唔错,如果胡麻酱多啲仲正
胡麻牛舌

查实坦白讲,我觉得佢肉韩式多过日式,肉质同日式和牛完全唔同,但同韩牛有几分相似
而且又Bibimbap又泡菜,似韩式多过日式😂😂
同烧肉餐比,我觉得定食食得过同性价比高啲✅

2020-11-24
未来牛他他拌饭