牛极系近年扩充得好快的石板烧食肆。以前石板烧唔平,不过而家 under $100 就食到。价钱真系好亲民。午餐去食,唔系咁多人。唔可以话大把位,不过呢间分店中午唔使等位。环境舒服也算清洁,疫情可能加了换气机,没有烧肉店个种烧烤味。午餐有鳗鱼、鸡等等,只需 $55,不过「牛极」㖞,梗系食牛啦!门口有售票机,你可以随便点你想食的。有唔同份量可以选择,够贴心。我食最抵食的乱切,200g 连 $100 都唔使,不用加一。可以用现金俾钱,Alipay 支付宝俾钱都可以。跟住部机会印张收据, 张收据俾姐姐就可以。呢度最抵的是,他是半自助餐形式。沙律、牛肉汤、靓的粒粒白饭 - 都系任食!沙律有番茄仔,有生菜,正!牛肉汤够味,内面有d蕃茄、椰菜、牛肉粒。冬天饮牛肉汤正系好正,任饮,每次来都饮起码两碗。已经冇晒汤。酸酸地好开胃,内面有d蕃茄、椰菜、牛肉粒。饮左碗汤再先再食肉。好正。乱切可能卖相无咁好,不过其实相当抵食。因为乱切已经切开咗,石板都够热煮熟所有肉。如果块板唔够热,可以要求换板。石板够热,曾经有女同事石板太热弹油弹亲块面。所以女士小心唔好哄咁埋。

牛扒乱切

沙律有番茄仔,有生菜,正!

乱切可能卖相无咁好,不过其实相当抵食。

2022-01-20
牛扒乱切