2016-10-25
一品鸡煲既好食程度真系令我念念不忘, 今日同几位好姊妹喺旺角行完街之后去左呢度食...旺角呢间分店长时间都咁多人等位, 今次等候时间都算快, 大概等左大概半个钟我极力推荐下, 叫左麻辣秘制鸡煲-少辣芫荽大条而且好新鲜, 正呀😀❤️❤️❤️秘制鸡煲既香料味好重, 因为叫左少辣关系所以唔算好辣, 麻辣味个人可以接受食落味道好香浓, 一只鸡既份量都几多👍🏻 而且鸡肉好嫩口, 秘制酱汁融入左系每旧鸡度, 真系食好几旧都唔觉得厌! 😍😍😍 而成锅鸡煲入面既精髓系💁🏼 红洋葱, 红洋葱煮到咁上下已经开始变得软身, 食落带有本身有既甜味, 不过煮太耐吸收左鸡煲酱汁就会被喧宾夺主.. 唔系任食嘅关系, 自觉食材质素都会比较好! 本身个人唔算太好牛既食材~都系唔食, 只系唔算太好🙈而且唔算太肚饿之下只叫咗我最钟意食嘅墨鱼滑 & 响铃😍😍👏🏻 其他食材都冇咩点食, 所以介绍唔到了😂唯一可以讲嘅系炸鱼皮好卜卜脆好好食呢度嘅手打墨鱼滑同响铃系我每次必叫嘅食品! 手打墨鱼滑好有弹牙口感, 食落好厚实而且会食到有墨鱼粒系入边架! 😁😁😁👏🏻👏🏻👏🏻至于呢度嘅响铃唔似一般来货, 长度比平时食开嘅长, 腐皮嘅厚薄程度薄如
芫荽大条而且好新鲜, 正呀😀❤️❤️❤️
其他食材都冇咩点食, 所以介绍唔到了😂
唯一可以讲嘅系炸鱼皮好卜卜脆好好食
呢度嘅手打墨鱼滑同响铃系我每次必叫嘅食品! 手打墨鱼滑好有弹牙口感, 食落好厚实而且会食到有墨鱼粒系入边架! 😁😁😁👏🏻👏🏻👏🏻 至于呢度嘅响铃唔似一般来货, 长度比平时食开嘅长, 腐皮嘅厚薄程度薄如纸, 食得出腐皮既油香 & 好新鲜❤️ 一口气食咗四至五条🙈🙈🙈🙈🙈
真系好充满既一个晚上呢~~~