2010-05-22 96 浏览
系马来西亚食得太多辣野,返到HK即刻喉咙痛,所以唔可以乱食野,要食得简单D清淡D。由于是日实在太累,无咩精神,唔想花时间谂食咩野,就决定黎大快活食个简单午餐好了。大概两点黎到都非常多人,大家都系度悠闲地睇下报纸食下野咁,好彩好快都揾到个卡位可以坐。叫左个迷你叉烧饭 + 北京水饺,另外妈咪一直推荐呢度既扒芝士火腿治,所以就叫左件,再加一碗雪菜肉丝米饭,仲有两杯野饮,所以食物加埋$50都唔驶,都几抵㖞。呢度既服务好好,有求必应,而且好多野都好贴心,拎住碗汤米佢都俾个碟我盛住惊我倒泻。先讲扒芝士火腿治,真系几好食,D芝士溶左大半,加埋脆脆够薄既多士同无咩特别既火腿,绝对唔会难食。雪菜肉丝米都系无咩特别,汤底够味够浓,其他不值一提。迷你叉烧饭就真系差DD,D叉烧好薄同好干身,无咩味~ D饭食落几「鞋」口,汁亦唔够,所以唔太好食。附加个几只水饺食落有D似湾仔码头,连个汤都系个只味,不过相对呢度D水饺皮仲好厚D! 而且馅料较少,都系比较一般。虽然食物唔算好好食,但服务环境都算唔错,而且我以前印象中既大快活系好鬼难食,今次都已经算OK架啦! 好似佢个吉列豚肉唔错㖞,等唔再喉咙痛都想试下。=)

迷叉饭...麻麻
湾仔码头D FRIEND