2010-01-15
好友生日,人数达12人,加上不是个个都有经济能力,所以其实选择不多.一入到去已经O咀,部份位置迫到不能接受,要打横摄入去,Chair背贴背,冬天衫厚特别不便,小弟仲要有袋在身,更加无奈.虽然第一印象欠佳,但食物质素就可以接受,特别系大路之选 - 肥牛, 脂肪比例适中,刚刚熟就捞起来食,刚刚好,不会'刃',牛味仍十足,以任食来说,是好的一级.估唔到咁爆人咁混乱的场面,心想食物必定难好,肥牛系比想像中好.其他野食就无咩特别,虽然唔系真系有过百款选择,但选择还算多.漏单情况明显,上菜呀姐们算系几有礼貌,反而系个男经理好串,叫佢帮我地睇下个炉做乜咁弱都串串贡咁,又暗示系我地自己问题,之后又话系个炉摆得唔好,即串佢:"咁即系你地自己摆得差姐".自己不会主动再选这里,不过如果是和友人们去的话至少不会令我主动反对.有时候,觉得有电视不是好事,大家难得聚在一起,如果挂住看电视就无意思了.........