2021-07-18
早排爆mon,烂到一个点,之后朋友介绍佢相熟嘅店就去左湾仔整,由于间店系铜锣湾出发去湾仔的中间点,整完就顺路咁行去湾仔坐地铁喇由于本人极少数自己一个人过海,加上路痴关系行得慢所以周围望,咁啱行行吓系对面见到呢间门面几靓,人又好多嘅情景,即刻记底先入正题,啱啱三周年纪念日,大佬难得揾歺听,可惜我睇食评睇到佢简果间除左靓之外,食评差到没话说!即时主动话试呢间,由于用OP卜左六点三,大佬因为多野做迟左少少,佢哋都有打电话问仲留吾留台,最后赶到18:30到,迟左15分钟到达😌留意: 我哋可能用OP卜位,佢地有电邮问吓你有咩食物敏感,同埋有咩要求,好贴心,我就打左想坐近窗边的位置!由于自己迟到关系,去到前台待应表示用歺时间得两个中,而我卜18:15,所以要20:15交台!(由于本人英文属有限公司,佢讲得劲快,我要好细心听多次先听到)表示无问题就准备入去,佢有三层,地下果层有吧台,同埋基本上系外国人,佢叫我哋上二楼,目测基本上系亚洲人,环境睇落舒服过地下果层同靓啲,另外,我觉得有啲似佢地有把种族分类的感觉,不过吾谂住lu...待应带到我哋卜嘅位置,真系坐到近窗口的,有个女待应黎比歺牌同续样介绍佢地
待应带到我哋卜嘅位置,真系坐到近窗口的,有个女待应黎比歺牌同续样介绍佢地嘅食物边样出名同材料有啲咩,由于讲得好快同好多食物名,成张歺牌都系英文又无图真系好难知佢系咩黎,介绍完之后佢就离开
不过好彩有系OP做功课,知道有咩好食,我大佬叫我发板,结果我哋点歺时就指住OP里的张相叫野食喇😊😊
一黎佢就比歺包
个包就吾热
但系软淋淋
佢跟埋个酱的,个酱劲好食
平时好怕食干憎憎食物嘅我都食左成块包
Ham broken Egg火腿蛋薯仔片$140
龙虾海鲜饭Juicy lobster rice $590
Chateaubr land 吾知咩牛$590
饮品:Black Forest $140
食饭途中有人生日,待应们有冲出黎上甜品时唱歌,有位光光地头的外国男侍应好兴奋嘅感觉带头唱,由于佢系突然出黎,差唔多台台生日果个都叫左声再笑,场面都几搞笑,同埋佢会用即影即有相机帮你影相,再整成张卡,偷偷地睇到人哋张相影得几靓架,应该吾收钱卦😎
服务我地都系呢位光头先生,佢知我哋英文有限都用佢识得的中文同我哋讲嘢!所以呢歺食好开心
其实系想叫埋甜品,但太饱无叫了