2018-12-31
是日同男朋友谂住食个便饭,于是佢又推介呢间喺佢做嘢地方留下嘅吉列猪扒专门店,因为又平又快又方便,所以都做咗佢半间canteen, 见佢成日讲到自己一个人食呢间嘢咁惨,就同佢试下啦。成日觉得间餐厅专门做乜就应该食乜,既然系吉列豚专门店,就当然食吉列猪啦,于是就拣咗厨师推介嘅滑蛋三重奏饭便当,有炸虾、吉列猪柳同黄金豚肉饼。男朋友就食吉列猪柳泡菜汤乌冬锅便当。个滑蛋三重奏饭嚟到个滑蛋系好少,基本上净系覆盖到半只虾,而且已经吸哂啲蛋汁,完全冇fluid,同餐牌幅图好大对比!完全货不对办!但食落去猪柳都算系滑,炸虾都正正常常,个黄金豚肉饼就系炸免治猪肉饼,调味都唔错。碗饭虽然其貌不扬,但食落都唔错,以$69呢个价钱喺旺角中心地带食都算值嘅,连锁餐厅嘅水准。男朋友个泡菜汤我试咗一啖,都冇乜特别,自己本身唔食泡菜,见对面一对韩国情侣(个韩妹好靓女,令我整个dining experience加分)都嚟食泡菜锅,咁个泡菜quality相信应该都ok嘅。整体黎讲,连锁快餐质素,价钱平,速度快,味道都OK, 都适合自己一个嚟食。