2012-11-02
大小姐话怕一个人齐参加薄饼局会闷,所以捉埋我速龙大少来陪佢,讲真我从来食野唔写野,顶多影两下野fb下等人流下口水,不过大小姐话佢写我都要倍佢写,有无搞错,明屈啦……算啦爱情是不能够吃个包搞掂,开埋个account陪佢癫下,希望佢只系三分钟热度.听搞手话阿厨大有来得系新葡京既乜乜意大利菜工作,咁我就即管睇下佢既水准,速龙大少要一人比两人既钱,吃得唔好一定无面比。大小姐试炒鱿鱼,咁我就叫温泉蛋啦,只蛋滑到无朋,橙橙地色,同我屋企既意大利蛋有得挥,听讲系日本蛋,捞埋薯蓉吃认真一流㖞,算大厨过到第一关。仲有餐包,都唔错是自己做的,够诚意,而件件都够暖,吃完一篮店员又fill多篮,听讲平时要收$5咁话,今晚抵返晒。之后仲有几款薄饼,大小姐话海鲜饼底好食,其实我觉得全麦饼仲正,又趣又香口,如过再加多些芝士就更加正。其他唔写咁多啦,比分讲下啦手造云吞:有咬口值85分海鲜薄饼:海鲜材料焗完都唔韧,80分海胆意大利饭:好矜贵既海胆最煮,饭好鲜好吃,88分Tiramisu: 唔太甜,好香好滑,唔识打分,仲之好吃。仲面埋开瓶费,我地既香槟衬晒呢度既食物。总括都好好味。
其他唔写咁多啦,比分讲下啦 手造云吞:有咬口值85分 海鲜薄饼:海鲜材料焗完都唔韧,80分 海胆意大利饭:好矜贵既海胆最煮,饭好鲜好吃,88分 Tiramisu: 唔太甜,好香好滑,唔识打分,仲之好吃。 仲面埋开瓶费,我地既香槟衬晒呢度既食物。
总括都好好味。