2016-06-16
2个大人1个bb,想试既菜太多,奈何胃大极都有限, 所以连续2个礼拜都黎食,2次黎叫完送都喇喇临招呼大帝食饭,所以唔记得影相第一次前菜系爽脆菜甫,好脆又唔太咸 ,愈食愈想食,叫左虾苗拌头水紫菜,莆田卤面,酥炸芋头,莆田扁食汤虾苗拌头水紫菜,鲜嫩带甜酸,营养丰富,即刻食多几啖,好开胃,我同老公都好钟意。酥炸芋头份量多,食完都饱左3份1,外表有层甜蜜味,酥脆软糯,份量可分大,细就好了,咁就可以食多款小食莆田卤面,面质较林,汤底浓稠,有蚬有虾有菜既爽口,亦好味莆田扁食汤,扁食细细粒,一啖几粒,汤带醋酸甜总括黎讲第一次系样样都好食,亦有数款食品想下次黎试第2次既小食系花生脆紫菜,我偏爱菜甫多d叫左兴化米粉,九转小肠,蚝饼,炖雪梨九转小肠质感好林,食完好肥腻兴化米粉好多料,有花生脆紫菜有虾有蚬有菜,米粉系好幼身,好味但有壳,有2,3啖咬到沙沙声蚝饼不太油,蚝系好细只个款,但好鲜味桂花炖雪梨,原只去核雪梨,好清好润,雪梨亦炖到林晒第2次食叫错食物配搭,食完好滞仲有猪手,黄花鱼,蛏子下次想试
莆田卤面,面质较林,汤底浓稠,有蚬有虾有菜既爽口,亦好味
莆田扁食汤,扁食细细粒,一啖几粒,汤带醋酸甜
总括黎讲第一次系样样都好食,亦有数款食品想下次黎试
九转小肠质感好林,食完好肥腻
蚝饼不太油,蚝系好细只个款,但好鲜味
桂花炖雪梨,原只去核雪梨,好清好润,雪梨亦炖到林晒
第2次食叫错食物配搭,食完好滞
仲有猪手,黄花鱼,蛏子下次想试