2022-02-13
难得岀港岛区玩一日,当然要吃个丰富既lunch先有动力架嘛😋一坐底未点餐之前,侍应就准备左一袋法包🥖,仲可以无限refill添~法包本身质感都几硬,配上橄榄油➕黑醋,令面包软身D,层次丰富D🐟Tuna Tartare系佢地人气之选,又真系实至名归㖞👏🏻。吞拿鱼非常鲜甜爽口,捞埋牛油果🥑一起好清新右下角系Vitello Tonnato,唔好睇少佢唔靓仔既外观,吃落有惊喜🤩。其实,上面层系吞拿鱼酱🐟,完全冇腥味,而且口感smooth;下层则是牛肉片🐮,两者配搭一起都超match!同前两者相比,呢款Starters既肉丸就普通左D啦🙈,不过蕃茄酱汁🍅都几浓郁下几款手工Pasta裹面,最钟意就系呢个Lasagna Classica❤️。芝士焗得有d半焦半熟,非常香口,而且有D拉丝👍🏻Tagliolini Arrabbiata加入左辣椒🌶️调味,整体都好开胃😆Pappardelle Beef Cheek既牛肉果然系慢煮左8个钟🕣,唔怪之得肉质好松软;面条比较粗身,所以都好有饱腹感。有D遗憾系面条蛋香味太重,遮住其他配菜的味道🤭今次叫左4道pasta,3道都带有蕃茄🍅,要数最浓郁、最多蕃茄酱,Ravi
今次叫左4道pasta,3道都带有蕃茄🍅,要数最浓郁、最多蕃茄酱,Ravioli Puttanesca一定高票当选啦!对放蕃茄爱好者而言,一定系必叫之选😂。可惜,我平时就唔太钟意呢个食材🙈
最后埋尾,当然唔可以错过Tiramisu~份量系一个水杯既size,好足料👍🏻;味道甜而不腻,层次鲜明🤤
最近Brunch Menu($258起,另需加一)应该有优惠,侍应同我地讲,如果我地3个人者叫,会额外多一份Pasta🥰
注意⚠️:若打算叫Brunch Menu,同行既朋友仔都要点埋架
Finally,我地点左3份Brunch Menu一齐share,试匀唔同菜式😚:
⭐️Starters
- Tuna Tartare
- Vitello Tonnato
- Homemade Meetballs
🍝Pasta
- Pappardelle Beef Cheek
- Tagliolini Arrabbiata
- Ravioli Puttanesca
- Lasagna Classica (+$10)
🍮Dessert
- Tiramisu