2017-04-07
今日即兴约d旧同事食晚餐,大约成12点几先开始book 位,但book 位果时竟然被告知今晚已full !心谂咁多人book ge 应该好好食?好彩有同事可以早到,咁佢可以提早walk in 去攞位。因为公司比较远,所以我迟左少少到,佢地话因为肚饿,所以提早叫左d野食,我试左一啖捞檬,加埋d鱼露又几好食呀!好开胃。但之后d菜上果时,d味道就比较有d跌眼镜。呢个春卷系比较ok ge 其中一个,因为本身我好中意呢类用菜同香料包住尼食ge野食,加上个春卷仲够脆,同埋d料都好足,个味都好够,所以叮咚叮咚通关。顺带一提,我同事话呢个辣椒酱好好食,佢劲中意,系食ge过程,咩都要加d佢先食得安乐,但我试过之后,都系觉得佢系普通辣椒酱,冇咩特别。呢个都系比较ok ge, 因为我本人真系超中意食软壳蟹,但呢个𩠌未去到好出色,因为个炸粉有d太厚,同埋青瓜太多,抢左软壳蟹ge戏份。跟住落尼开始麻麻地喇,个扎肉系ok ge ,但佢果个粉卷就出事喇,个皮太淋,加上又5滑,有d扣分!咖喱其实好少会出事,但呢个咖喱出事ge原因系佢太淡,个咖喱味5够出,再加上佢里面d牛腩好飘忽,有d够淋,有d仲好韧,有d扣分!呢个麻
因为公司比较远,所以我迟左少少到,佢地话因为肚饿,所以提早叫左d野食,我试左一啖捞檬,加埋d鱼露又几好食呀!好开胃。但之后d菜上果时,d味道就比较有d跌眼镜。 呢个春卷系比较ok ge 其中一个,因为本身我好中意呢类用菜同香料包住尼食ge野食,加上个春卷仲够脆,同埋d料都好足,个味都好够,所以叮咚叮咚通关。 顺带一提,我同事话呢个辣椒酱好好食,佢劲中意,系食ge过程,咩都要加d佢先食得安乐,但我试过之后,都系觉得佢系普通辣椒酱,冇咩特别。 呢个都系比较ok ge, 因为我本人真系超中意食软壳蟹,但呢个𩠌未去到好出色,因为个炸粉有d太厚,同埋青瓜太多,抢左软壳蟹ge戏份。 跟住落尼开始麻麻地喇,个扎肉系ok ge ,但佢果个粉卷就出事喇,个皮太淋,加上又5滑,有d扣分! 咖喱其实好少会出事,但呢个咖喱出事ge原因系佢太淡,个咖喱味5够出,再加上佢里面d牛腩好飘忽,有d够淋,有d仲好韧,有d扣分! 呢个麻麻地ge原因系首先,我地无从入口,咁大个饼,但当下又冇比刀我地,又冇切痕,5知点开始食。最后我地叫左 侍应姐姐比套刀叉我地,自己切到核核突突咁先食。呢个都系包住d叶一齐食的,但咁都无助佢之后ge扣分。佢d猪肉太大件同埋太韧,食起上尼有d困难,唯一加分ge系佢入面有我至爱ge虾,但整体都系要再扣d分。