2023-02-17
【远离市区·慢活咖啡店🥹😴】/////Lift is a questionmark⁉️亲切嘅店主欢迎大家到店整理思绪 思考人生意义(-。-; 小店只有少量座位 但空间感营造得几阔落舒服 食物主打每日限量蛋卷以及咖啡为主 蛋糕味道有惊艳到小编以及朋友👭👫.👉🏻玄米茶卷蛋玄米茶散发嘅炒米香味道非常香浓wuuuu 卷蛋体软熟得嚟带点湿润感觉🤤蛋糕体包住嘅奶冻软绵绵 奶味偏重 混合玄米茶忌廉 味道出色又轻盈~.👉🏻抹茶士多啤梨卷蛋小编幸运地得到当日最后一件现货😽上层有香滑软身忌廉 表面以及内层都有足够嘅士多啤梨🍓抹茶卷蛋配搭抹茶忌廉甜度适中 抹茶味尚算香浓 少量回甘 大众接受到嘅味道.👉🏻焙茶拿铁焙茶带有甘香 与牛奶嘅甜味配合适宜 口感滑顺 饮到最底都唔会有好多粉粒(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).👉🏻抹茶拿铁抹茶味一般 比卷蛋冇咁强烈🍵配搭牛奶不干涩又带著清香〰️——-📍life¿ (西环)西环第一街25号地舖
/////
👉🏻玄米茶卷蛋
👉🏻抹茶士多啤梨卷蛋
👉🏻焙茶拿铁
👉🏻抹茶拿铁
抹茶味一般 比卷蛋冇咁强烈🍵配搭牛奶不干涩又带著清香〰️
——-
📍life¿ (西环)
西环第一街25号地舖