2024-01-30
约朋友系尖沙咀食饭,一开始无咩ideas,突然记得食过依间餐厅都唔错,所以我地拣左再黎😋餐厅以细台为主,装修以悠闲清新风为主。我地黎到,餐厅都好full, 好彩我地一早book 左台,即刻可以安排入座。餐厅menu 较简洁,一张table mat 可以睇晒,方便客人选择!Main Course: 烧美国安格斯肉眼扒配黑松露薯蓉(5成熟)肉眼扒4成熟啱啱好,肉质好嫩滑,唔会韧,好入味,肉汁都好够。另外黑松露薯蓉入口好香,黑松露控必食! 食物质素唔错,与餐厅里其他食物比较嘅话,价钱稍贵🙈另外一个main course, 我地叫左香煎北海道带子龙虾汁扁意粉配三文鱼籽。带子好鲜甜,偏意粉都好弹牙,龙虾汁适中,唔会过多汁。最后我地Side叫左蒜蓉牛油烤蔬菜。非常香口,烤蔬菜唔会热气,可惜只有椰菜花及西兰花🙈