2020-12-25
本来系谂住冬至嘅时候带屋企人去呢一间中菜餐厅度食晚饭,点知因为今年有限聚令,所以就取消咗呢个打算!见到外卖自取有优惠,好抵食!咁在家都可以同屋企人食好啲啦!今次order咗 酸菜斑片 小辣、水煮斑片 小辣、粟米鱼块饭、炒虾肠粉、秋葵淮山、小蚝煎饼、黑松露手撕鸡半只、黑金流沙、非常山竹、焗鲍鱼酥一件😍之前食过佢地嘅原味乳鸽觉得好好食,难得有新野,又有得送,就梗系一定要嗌够黎试吓啦!麻辣乳鸽有2个食法,✨折袋即食 或✨微波炉加热1分钟 ,但我屋企冇微波炉,用咗气炸锅,好惊喜,炸完都好多肉汁,麻、香、辣味更出,而且肉质松滑!同原味嘅一样都好出色,各有各嘅特色,两款都可以encore另外特别深刻系呢几款黑松露手撕鸡半只手撕鸡一向系我最钟意食嘅食物之一 ,而黑松露酱平时食西餐都成日叫 ,但系呢个combination都真系第一次见,感觉好新奇,本来系抱住贪新鲜嘅谂法,点知食落又真系几夹!酸菜斑片 小辣爹哋唔食得辣,所以我哋就嗌咗小辣嘅酸菜鱼片,多多酸 微微辣 非常惹味可口,而且啲斑片仲大大块,好嫩口!粟米鱼块饭呢一个粟米鱼块饭系专为两个小朋友而设嘅,因为佢哋唔食得辣嘅酸菜斑片,所以就叫咗个粟米鱼
见到外卖自取有优惠,好抵食!咁在家都可以同屋企人食好啲啦!
😍
麻辣乳鸽有2个食法,
另外特别深刻系呢几款
黑松露手撕鸡半只
酸菜斑片 小辣
粟米鱼块饭
呢一个粟米鱼块饭系专为两个小朋友而设嘅,因为佢哋唔食得辣嘅酸菜斑片,所以就叫咗个粟米鱼块饭,黎补偿下佢哋,同酸菜斑片一样 ,呢个鱼块都非常滑而且无骨,小朋友好钟意❤️
炒虾肠粉
平时食得蒸肠粉多,今日就转换下口味,试下香香口口嘅炒虾肠粉,啲虾好弹牙,肠粉虽然系炒嘅,但系又唔会好油,唔错!
秋葵淮山
妈咪钟意食秋葵,爹哋钟意食淮山,呢个秋葵淮山就好似佢哋咁,系天造地设既一对,入口非常合拍,而且仲好健康,中和咗头先食酸菜鱼嘅重味感,食完好舒服😍
屋企人都对呢一个冬至餐都好满意😘外卖仲抵过堂食
除咗八折之外,
而家下载「唐宫小聚」APP成功登记会员有超过$200优惠
🌟会员消费即送年历一本 (内含全年优惠劵)
🌟外卖满$200即送新品麻辣乳鸽一只