2024-11-02 409 浏览
今次同几个以前喺世纪广场地库 P 字头饮到啤啤俘嘅朋友仔👵🏻👴🏻👵🏻👴🏻嚟到同一栋大厦嘅利宝会馆试吓佢哋嘅套餐兼老嘢话当年原本想叫那些年怀旧经典菜式(衬返个老嘢 theme) 不过店员告知要预订,所以转咗要浓汤鸡煲翅自选位餐($388/位)足3两浓汤鸡煲翅 - 系好足料嘅,翅都够粗身仲系一梳梳嘅口感,汤底浓郁招牌脆乳鸽 - 味道偏咸香几惹食,皮脆肉嫩多汁,配有手套同埋湿纸巾几贴心每人可以自选一款小菜,我哋分别要咗滑蛋炒虾仁 - 虾仁大粒够爽弹,蛋滑嫩,呢个做得唔错菠萝咕噜肉 - 皮脆肉嫩,甜甜酸酸开胃又下饭菜远炒牛肉 - 啲菜有啲过粗碌稍欠幼细令口感争啲粉丝杂菜煲 - 纯粹系叫个菜湿湿个口,正常发挥餐嘅荷叶饭无晒转咗瑶柱蛋白炒饭,就咁睇相可能唔觉,但个饭食落好湿,无粒粒分明嘅效果好麻麻下甜品生磨蛋白杏仁茶反而唔错,几香杏仁味p.s. 酒款好少而且味道真系争啲,兼且性价比麻麻建议如果想饮返两杯嘅情愿比 corkage 自携会比较好

每人可以自选一款小菜,我哋分别要咗

滑蛋炒虾仁 - 虾仁大粒够爽弹,蛋滑嫩,呢个做得唔错
菠萝咕噜肉 - 皮脆肉嫩,甜甜酸酸开胃又下饭
菜远炒牛肉 - 啲菜有啲过粗碌稍欠幼细令口感争啲
粉丝杂菜煲 - 纯粹系叫个菜湿湿个口,正常发挥

好麻麻下
甜品生磨蛋白杏仁茶反而唔错,几香杏仁味

p.s. 酒款好少而且味道真系争啲,兼且性价比麻麻
建议如果想饮返两杯嘅情愿比 corkage 自携会比较好
2024-10-10