2021-10-24
好友细佬食过呢间汉堡包觉得不错,就推介了我哋过嚟试吓!今日一行三人嚟到餐厅,由于刚刚开门,我哋系第一枱客,所以完全唔需要等位,仲可以任拣座位!睇完餐牌后,就要到楼面落order,由于职员系外藉人仕,落单时需要讲英文,加上餐厅环境好有外国feel,感觉上好似去咗外国旅行咁(依家无旅行去,唯有靠自己FF下!)总共叫咗三款包:经典汉堡(THE CLASSIC )特盛龙虾包2.0(LOBSTER ROLL 2.0 )慢煮手撕猪肉三文治(PULLED PORK SANDWICH)! 原本最期待嘅经典汉堡同特盛龙虾包2.0反而觉得味道一般,可能期望越大失望越大吧!经典汉堡块牛肉太干太实,真心觉得一般!特盛龙虾包2.0,块包系几好食,但龙虾仔淡而无味,只有弹牙感觉,所以都系失望!反而慢煮手撕猪肉三文治呢个非常惊喜,酱汁惹味,肉丝烤过热辣辣,夹埋一齐食非常夹!另外加配咗蕃薯条、和风薯条及虾沙律!蕃薯条香脆可口、即使滩冻咗都仲有啲脆,相反和风薯条就一定要趁热食,冻咗之后,落差好大!虾沙律都唔错,酱汁少少酸,都几开胃,只略嫌只虾比较咸!整体满意!
特盛龙虾包2.0(LOBSTER ROLL 2.0 )
经典汉堡(THE CLASSIC )
和风薯条配虾沙律