2007-03-19
今晚9:00左右,想在新城市随便找间比较舒适o既餐厅食晚饭,结果拣左呢间。望住个餐牌,o的o野都几贵,心谂都应该物有所值挂。我o地2个人点左3样o野,2个main dishes,1个小食。o系等o野食o个阵,听到隔离个阿姐催个waitress,好似差佢地一样o野,结果人o地其他o野都食完晒,坐左阵o个样野都未黎,结果菜黎喇,但系佢o地等得唔耐烦就冇要埋单走人。跟住我o地谂,希望我o地唔会系咁啦。等左阵,都唔算太耐,我o地o既o野就黎喇。第一样系个烧饼,真系麻麻地,酱汁唔多,o的炒面又干。之后一个串烧鸡翼,都系好干又好淡。之后等下等,发觉唔对路,仲有个咖哩鸡扒未到,就问个waitress,佢呃我o地话落左单,但其实之后就对住部机禁禁禁,系人都知你未落啦。落单个个姐姐又十下十下,人o地6个人o既份量,落漏单可以理解,我o地3样o野,咁都可以落漏单,个waitress可能唔够训喇。等o既中途,我o地个2样o野都食完喇,我o地将鸡翼骨放上个空碟上面,之后另一个waitress问我o地o个碟o野"仲食唔食",之后我呆左,都唔太想理佢,心谂讲o野唔该经大脑呀阿姐,只碟有o野就话有可能仲食姐,得返d
等o既中途,我o地个2样o野都食完喇,我o地将鸡翼骨放上个空碟上面,之后另一个waitress问我o地o个碟o野"仲食唔食",之后我呆左,都唔太想理佢,心谂讲o野唔该经大脑呀阿姐,只碟有o野就话有可能仲食姐,得返d骨,当我系狗狗咩?可以就咁讲"我帮你收左个碟呀~" 咁姐... 又一个发呆o既职员,之后又坐左阵,个咖哩仲未到,水一早就饮完,我后面正正又有另一个waitress,挂住同另一个waiter吹水,水都唔refill一下,要叫先识做。到最后,我o地都系等唔到喇,已经迟落单,个菜又迟迟未上,我o地最后都系cancel左个菜,埋单走人。我o地一毫o既tips都冇俾。
自问自己都唔系一个好苛刻o既人,但系呢间o野o既店员就真系完全唔店,玩玩下,又唔专心,价钱又唔系平过人,而食物又一般,所以下次唔会再黎。