2011-07-08 66 浏览
行开去到西区,本来想食羊,但系朋友想食西餐,见到附近有呢间,价钱都ok,去。环境 ~ 坐得舒服,气氛轻松,好。服务 ~ 先问要唔要house wine,我地唔要,见我地好热,推介Smoother,因为天气热,要咗两杯。薄荷朱古力~小甜,薄荷味比较淡,都ok。Berry Smoother ~ 因为系用杂梅,支饮管都粗啲,朋友话几ok。主菜附送餐汤,咖啡。先来个汤甘笋忌廉汤 ~ 忌廉不多,与甘笋汁配合,两种味都可以尝到,正。好多时要呢样多,𠮶样多,冇咗平衡,反而唔好食。主菜罗勒西班牙肠扁面 ~ 食得出用新鲜蕃茄煮汁,同罗勒及西班牙肠炒扁面,味道好,可惜扁面煮得未够,都几好啦。(好似系)芥末保云酥焗羊架 ~ 羊味淡,肉比较"un",带小小苦,不过,伴碟沙律好爽脆。咖啡 ~ 香,都算滑,苦味少,(部咖啡机功劳),正。要多件苹果肉桂芝士蛋糕 有苹果粒,肉桂味比较少,普普通通啦。跟住见到有人入来要"猫屎咖啡"($220/一杯),好似好吸引,下次先试。似乎呢间卖啲咖啡比较正。
环境 ~ 坐得舒服,气氛轻松,好。
薄荷朱古力~小甜,薄荷味比较淡,都ok。

主菜附送餐汤,咖啡。
先来个汤

主菜
,不过,伴碟沙律好爽脆。
咖啡 ~ 香,都算滑,苦味少,(部咖啡机功劳),正。

要多件苹果肉桂芝士蛋糕
有苹果粒,肉桂味比较少,普普通通啦。

似乎呢间卖啲咖啡比较正。
2011-07-07