2023-12-24
喺呢个凉飕飕嘅夜晚,走咗入间扑鼻而来系香味十足嘅食堂。一入门,眼光直奔柜台后面嘅《沙姜鸡髀》。哗,一啖咬落去,个鸡髀瞓身直窜!肉质鲜嫩多汁,真系极品。冇想到,呢啲肥美嘅鸡髀就住喺脆声脆气嘅表皮下面,呢啲脆皮唔多唔少,正好包裹住鸡肉,真系食得我心都暖笠笠嘅。再啲嘅话,个蘑菇饭都几出彩,饭粒煮得啱啱好,而家啲蘑菇又唔系笃水货,口感滑溜溜。洒落去𠮶啲汁,食落去啱哂大家口味嘅浓郁度,实在系聪明过山竹🍚。至于《炸脾》,简直就系一啲小食嘅楷模。外皮发出金黄的光闪闪,夹杂住咔咔声,简直系我对脆嘅定义。由里至外,酥到港式茶餐厅都要跪低唱征服。加埋啲调味,哥哥姐姐,这就是令人唔自觉咬指天的秘密武器!依间食堂嘅招牌鸡髀同炸脾,真系做得出彩,惊喜满分心情好,我打算定期都要揾机会黎再享受过。认真讲,屯门确实揾到一个心水好去处啦,啱哂吓夜未眠或者需要夜晚一啖好嘢嘅朋友!🌜🍗💕