已经bookmark左依间好耐&好想食,今日终于都去到食!本身听讲大角咀依间有好多人排队,而且去到目测店门前有10几个人排紧队,所以都有啲担心要等好耐(>﹏<)但系店员𠮶时就话好快可以入到(可能上一轮已经差唔多食完(around 13:00🕐)),而最后都只系排咗10分钟左右,所以都觉得好lucky!!!(*☻-☻*)一入去坐低觉得环境几舒适,由于餐厅枱櫈都系用木制🪑,感觉上几亲切和有台式风格(^^)🌟首先,每一款便当都会跟5款配菜~而本周配菜有( ´▽`):1.蒽酥高丽菜2.家常炒粉丝3.红烧茄子🍆4.焦糖玉子🥚5.本日凉菜全部都系Meow小编钟意嘅配菜!\(//∇//)\由于Meow小编本身好钟意一次过食好多唔同款式嘅𩠌菜,而本周嘅配菜全部都系我钟意食嘅料理,所以一直超期待(*^^*)而最后系超级满意!特别是炒粉丝和高丽菜炒得好入味,入面仲有冬菇丝和萝卜丝,整体上每款配菜都好有心思,一啲都唔马虎!(。ì _ í。)💜 古早味手工卤肉便当🥢 💰$62跟餐免费饮料:花坛茉莉绿茶(+$0)+QQ寒天 (+$3)-喺主角卤肉方面,佢嘅肥瘦比例均匀,肉质食落唔黐牙易咬开

1.蒽酥高丽菜
2.家常炒粉丝
3.红烧茄子🍆
4.焦糖玉子🥚
5.本日凉菜
全部都系Meow小编钟意嘅配菜!\(//∇//)\

💜 古早味手工卤肉便当🥢 💰$62
跟餐免费饮料:花坛茉莉绿茶(+$0)+QQ寒天 (+$3)
-喺主角卤肉方面,佢嘅肥瘦比例均匀,肉质食落唔黐牙易咬开,虽然小编唔钟意食肥肉,但讲到瘦肉嘅质感绝对值得称赞👍

-而论到卤肉+配菜vs饭比例最少有1:1,可以话系比得一啲都唔孤寒😳🫶啱晒Meow小编呢类一定要有𩠌捞饭嘅人☺️望到啲饭俾满满嘅𩠌覆盖住就觉得好幸福(///▽///)

-卤汁方面都比得好足,唔会话食到最后得返啲白饭冇汁捞❤️食落有种孜然粉嘅味道?!系微辣嘅感觉(。ì _ í。)~虽然小编唔食辣,但系都接受到,而且系少有食到嘅味道,感觉好特别但又新奇好味🫶

-跟餐饮品方面~茉莉绿茶味道偏淡味,而QQ寒天好弹而且有𡁻劲咬口(^^)
🤤✨总括而言,喵小编食得好满足~就算食完都好想继续添食(≧▽≦)虽然平时好少出街叫卤肉饭黎食,但系呢个有惊艳到我!绝对值得再去食~o(^▽^)o

幸福指数:😻😻😻😻😻/5

💜 限定-玖香啤酒猪软骨便当🥢 💰$76
跟餐免费饮料:南投炭焙乌龙(+$0)+爱玉(+$3)
-猪软骨方面,同行朋友比左一块比喵小编食,食落觉得好有咬口唔黐牙而且好入味,软骨都煮得适中够淋,同时仍然维持到一定咬口感(*^o^*)

-虽然本身叫玖香啤酒,但食落完全冇啤酒味~唔饮酒嘅朋友都可以叫黎食(*¯︶¯*)
Ps. 同行朋友的猪软骨便当本身叫咗少饭,但朋友觉得好似同正常份量差唔多(可能唔记得左比少饭?)

幸福指数:😻😻😻😻/5

*没有加一服务费