2021-04-30
岩岩有朋友约我食饭,不过佢食素既,正头痛去边到食好(大家都知素菜平时都比较贵),我又大食,好在咁岩系网上见到,系铜锣湾 Tower535 开左间素食自助餐 乐园素食,任食价钱又大众化,咁就即时Book 定位去试下。乐园素食在 Tower 535 地库,地方好大,装修好新式,就好似系酒店入面食自助餐一样,好岩年青人帮亲。老板见我地第一次去,仲特别介绍一番,招待得好好,好有家既感觉,我平时少食开素菜,都被他感染到开始爱上素食。卫生方面又系满分,攞食食除左要带口罩外,仲要带胶手套,超级卫生。过百种菜式,咕噜肉、鲍鱼都系招牌名菜。饮品有豆浆,多种热饮,即磨咖啡(真系同大酒店有得比) ,另外还有多种甜品,仲要样样都咁好味,真系难得。我超钟意食佢地既寿司,老板见我系咁食寿司,又过来话我知,原来整寿司既系以前有名既日本料理师傅,超级推介。另外Pizza 都系我另一最爱。另一推介就系佢地既串烧,晚上供应。好少有自助餐有咁多款式,我念要起码三次才能试晒全部野食。很难得的一间满分餐厅。
另一推介就系佢地既串烧,晚上供应。