2016-03-24 208 浏览
星期日冇野做 所以同妈咪去食甜品 去到果时已经有好多人 净得一张2人坐餐牌款款甜品都好吸引,本身想叫3个甜品,包括''大糖钮特选拼盘'',但老板话叫住个拼盘先,唔够食先再叫好彩听老板话,个拼盘好大碟total有8款甜品拼盘包括餐牌内5款主打甜品+3款神秘甜品,个卖相已经100分,酒店级水准冰锁玫瑰荔枝炖蛋:炖蛋上面朵玫瑰花系薄脆,薄脆加埋炖蛋好香荔枝味嘅清新甜,平均左个甜味,好Fresh!个口感都好丰富芒果流芯配青柠雪芭:呢个类似心太软,但冇佢咁流心,佢仲有d芒果粒,连埋个雪芭一齐食,个味好夹仲好有口感 但可能d芒果未够热 所以有啲硬同酸面包布丁:第一次食面包布丁,又几好食㖞上面有两小块面包同有啲橙味嘅糖,个布丁好重蛋白味,好香 但佢仲有啲口感类似年糕嘅野,我觉得同个布丁唔太夹 柚子杨桃沙拉:最钟意呢一款上面有两片杨桃干,好脆好好味佢个沙拉系用柚子肉加杨桃粒加爆珠整,好丰富嘅口感,再加埋最低有桂花jelly,好fresh, 好清甜杂草莓芝士忌廉杯:上面果层系士多啤牌酱,个酱带点酸,下面果层系士多啤梨慕斯,带点甜。两者加埋平均左个味,所以唔太酸又唔太甜,正!日本芝士蛋糕配绿茶红豆:日本
星期日冇野做 所以同妈咪去食甜品
去到果时已经有好多人 净得一张2人坐

好彩听老板话,个拼盘好大碟
total有8款甜品
大糖钮特选拼盘
大糖钮特选拼盘:玫瑰荔枝炖蛋
大糖钮特选拼盘:芒果流心
大糖钮特选拼盘:面包布丁
面包布丁:第一次食面包布丁,又几好食㖞
大糖钮特选拼盘:柚子杨桃沙律
柚子杨桃沙拉:最钟意呢一款
上面有两片杨桃干,好脆好好味
大糖钮特选拼盘:杂草苺芝士忌廉标
大糖钮特选拼盘:日式芝士蛋糕
日本芝士蛋糕配绿茶红豆:日本芝士蛋糕好香芝士味,个红豆唔会太甜,唔钟意食红豆嘅我都觉得夹埋个芝士好好味。佢个饼低有啲特别,应该系加左nuts,我都系觉得浄饼好味啲
烧焦蕉杯
烧焦蕉杯:入面包括香蕉芭菲,朱古力核桃班尼士同埋焦糖香蕉  香蕉加朱古力系永远冇得输
好够香蕉味
但我觉得个香蕉容口感太厚
大糖钮特选拼盘:黑松露香橙炖蛋
小糖钮森林:呢个其实系白朱古力忌廉同意大利黑松露配橙香炖蛋
佢用白朱古力加黑松露同埋蛋白饼做粒蘑菇 卖相好cutecute
空口食个白朱古力黑松露就好漏 但加埋个蛋白饼一齐食 就均衡返个味道 完全冇左漏个感觉 个口仲留有阵阵嘅黑松露味
仲有橙香炖蛋,个炖蛋好滑,好有橙香味

食饱甜品,就叫两杯野饮

佢啲饮品加左干冰 所以不断有烟升出嚟
香宁薄荷梳打
香宁薄荷梳打:好清新嘅口味 香宁味好重 令到冇咩薄荷味
但食完咁多甜野 饮啲清清地嘅野都唔错
小糖钮特饮 Wolfberry & Pink Guava
小糖钮特饮 Wolfberry & Pink Guava:好特别嘅饮品 纪子加红石榴
第一次饮由纪子做嘅饮品
两样野个味好夹 但我觉个味淡左啲啲 但总括嚟讲都好好饮 估唔到纪子都可以咁好饮

唔算太贵嘅价钱可以食到啲酒店级水准嘅甜品 加埋环境又好  值得再嚟
2016-03-20
大糖钮特选拼盘