2023-01-12
🌟餐厅:人和月📍地址:尖沙咀海防道38-40号中达大厦3楼💰价位:~$200 - $400⏰营业时间:星期一至日 12:00 – 00:00📱电话:3996 9143最近天气又开始冻返,又系时候食返D 暖笠笠既野~鸡煲+打边炉呢个组合简直一流!趁今日系尖沙咀收工,约埋朋友仔去试下呢间「人和月」,暖下身先~餐厅位于尖沙咀海防道,系尖沙咀返工或者行街既必经之路,够哂就脚~———————————————————我地今次就拣左佢地既火锅120分钟放题C餐 - 澳洲M4和牛海鲜大满贯,一个价钱就可以食哂以下咁多样野,性价比超高~🌟头盘: 原创酥皮麻辣芝士鸡煲- 呢个酥皮麻辣芝士鸡煲够哂有新意,店员会帮手切开酥皮,协助捞埋入边爆多拉丝既芝士及鸡肉,岩哂钟意打卡既我地~酥皮索哂浓郁既芝士同鸡肉既精华,够哂邪恶同惹味~鸡肉亦好有惊喜!肉质好嫩滑而且配料充足~呢个头盘大推!!🌟火锅: 鲜茄粟米甘荀浓汤- 食完个鸡煲,店员仲会换上另一锅火锅汤底,呢个安排够哂贴心~呢个鲜茄粟米甘荀浓汤材料充足,味道几清新健康,唔会好油腻~🌟海鲜盘(一份): 鲍鱼,龙趸片,扇贝,海虾,沙白,青口- 一大盘既海鲜盛合~我就最钟
📍地址:尖沙咀海防道38-40号中达大厦3楼
💰价位:~$200 - $400
⏰营业时间:星期一至日 12:00 – 00:00
📱电话:3996 9143
🌟头盘: 原创酥皮麻辣芝士鸡煲
🌟火锅: 鲜茄粟米甘荀浓汤
呢个鲜茄粟米甘荀浓汤材料充足,味道几清新健康,唔会好油腻~
🌟海鲜盘(一份): 鲍鱼,龙趸片,扇贝,海虾,沙白,青口
- 一大盘既海鲜盛合~
我就最钟意海虾,大大只之余肉质仲好爽弹~而家黎仲有期间限定既龙趸片,大大块又厚身,用黎打边炉,啖啖肉,正~
🌟美国牛肉大满贯(一份): 有齐澳洲M4和牛,手切美国封门柳,极上安格斯牛小排,美国牛下肩,牛胸爽,牛板键,金钱𦟌,雪花肥牛
- 呢个牛肉大满贯都系推介位!!各式牛肉部位都有提供~
我地最钟意澳洲M4和牛同金钱𦟌~M4和牛油脂分布均匀,入口牛脂感丰富~而金钱𦟌肉质够爽好鲜嫩,牛味最浓郁~
🌟40多款火锅配料自助供应 或以QR Code 落单
- 餐厅仲提供各款蔬菜、丸类,可到自助区自取或经QR Code 落单~
我就最钟意佢地既韮菜饺同埋蔬菜~韮菜饺馅料丰富而且啖啖肉~
蔬菜方面有皇帝菜,西洋菜,娃娃菜等,各款都好新鲜又大棵,岩哂钟意食菜既我~
🌟小食,饮品,甜品及酱料自助区
- 自助区提供一d小食例如烧卖、萝白牛腩等餐前小食,够哂多元化~
饮品方面则有无糖茶及汽水选择~
😋味道:4/5
🏢环境:4/5
💁🏻♀️服务:4/5
💵价钱:4/5
🤟🏻性价比:4/5
👅整体小总结
餐厅地点实在太方便,岩哂行完街或者收工既朋友仔约埋黎聚一聚!
食物方面,一个价钱就可以食尽鸡煲及火锅,而且酥皮麻辣芝士鸡煲真系好有特色,又好味又啱晒打卡~值得一赞系店员好亲切好有礼貌,亦提供围裙方便进食,真心推介~