2019-08-16
虽然尖沙咀呢间Brick Lane嘅位置颇隐蔽,但咁正正令到餐厅更幽静更适合作为同朋友闲聊嘅相聚地,而且由地铁站步行到餐厅只需约3分钟。Galaxy Egg Benedict with Cuttlefish Hollandaise Sauce 星际班尼迪蛋配墨汁荷兰酱($148)我会话呢个 Egg Benedict 几超现实,白雪雪嘅水波蛋上面淋左墨汁,有云石,又有星空feel。顺滑漏汁嘅水波蛋配上炸得酥香嘅软壳蟹,口感丰富。Bouillabaisse Risotto ($238)Bouillabaisse Risotto入面有蛤蜊、青口、蟹钳、三文鱼同虾。蛤蜊胀卜卜又多水,蟹钳拆哂壳方便食用,三文鱼肉嫩滑分明。呢个risotto嘅特别之处在于佢嘅汁有别于一般咁creamy,而系较湿同充满住海鲜嘅鲜味,因此食落没一般risotto咁腻同heavy。Guinness Pie 酥皮黑啤炖牛肉 ($168)呢个酥皮黑啤炖牛肉适合钟意重口味嘅人。打开鼓胀而金黄嘅酥皮,就会见到萝卜同牛肉,两者都煮得软淋入味。
Bouillabaisse Risotto ($238)
Guinness Pie 酥皮黑啤炖牛肉 ($168)
呢个酥皮黑啤炖牛肉适合钟意重口味嘅人。打开鼓胀而金黄嘅酥皮,就会见到萝卜同牛肉,两者都煮得软淋入味。 此外,整道菜色唔只得一个卖点!层层分明嘅酥皮同棉滑嘅薯蓉虽为配角,但沾上超浓郁嘅黑啤牛肉汁食,都一样咁夹咁正。
Pancake Vanilla 香草雪糕苹果铁锅班戟 ($88)