5天前 0 浏览
终于揾到间令人心动嘅铁板烧日本餐厅,叫做「里木」,位于尖沙咀,最近都几少会出街,今次相聚食饭真系好开心😉! 人潮繁多,见有机会可以食到好食嘅铁板烧,所以我哋预早订咗位,全部人一齐选择咗价值$980嘅铁板烧套餐😍。💓首先,我哋黎紧𠮶一轮食物,就系长话短说嘅选择:北海道活带子配新鲜紫菜鲣鱼清汤。 带子咀口烟韧有劲,汤汤很鲜美,而且唔会太咸,好适合香港人嘅口味😋。嚟喇,又一轮超爽嘅食物:活龙虾配自家制虾膏牛油酱汁,呢个应该算系今次饭局嘅主打菜式,龙虾新鲜又大块,加上香喷喷嘅虾膏同牛油,我哋一家人一度几乎要停唔到口🤤!💖要介绍嘅下一个菜式就是樱花虾和牛炒饭配兰王鸡蛋。 饭粒一粒粒分明不黏连,配咗少少嘅樱花虾幕士咸香。鸡蛋微微带有浓郁的蛋香,好好味。嚟到咗甜点时间,我哋选择咗鹅肝吐司,令到这顿饭的完美画上句号。🎊最后再分享一下我哋嘅饮品:鱼汤。纯天然无添加嘅汤头,用鱼头鱼骨熬制,渗透咗所有骨胶原,五个钟嘅滋味,饮落口里真系好有滋味,饭后助消化不闷不讨厌👍。嚟到咗甜点时间,我哋选择咗鹅肝吐司,令到这顿饭的完美画上句号。🎊饭局之后,我哋一家人都好满意,感觉CP值超高! 提著订位,仲包晒所有菜式嘅餐费

饭局之后,我哋一家人都好满意,感觉CP值超高! 提著订位,仲包晒所有菜式嘅餐费,整体来讲真系抵食,物有所值。大家有机会都可以试一试,推荐比你哋架!🥳🥳。