2016-04-24
突然想食拉面,马上去了豚王。自问系重口味之人,比起轻盈既一兰,重口味既豚王更加系我杯茶今日好好彩唔驶等位。我地一行二人叫左《黑王》,《赤王》同《烧叉烧》。顺带一提,今期限定王系黑醋王,有少少fusion甘,都几吸引。《黑王》同我期待既一样,好香好浓好滑!《赤王》辣度十足,好辣者必叫!《烧叉烧》呢个有惊喜!系。十。分。好。味。叉烧刚刚烧起,好香好脆。提外话,你叫《黑王》或者《赤王》既话,会有一张餐巾比你的。千祈唔好谂住唔用本来系想比个笑笑的,但食到中途,我地都不约而同地觉得饱饱济济,而无左食完豚王好想再食多一碗既感觉。饭后仲觉得好口喝添!总括而言,我地带住期待入去,接近一百蚊一碗既拉面,都算有质素,对得住价格。但同其他豚王分店比,就逊色左少少喇。所以,今次比个ok先!希望九龙区唯一的豚王分店会有进步,追上其他分店既完美品质喇(可以令人食到最尾都觉得想食多碗)!
《黑王》
同我期待既一样,好香好浓好滑!
《赤王》
辣度十足,好辣者必叫!
《烧叉烧》
呢个有惊喜!系。十。分。好。味。叉烧刚刚烧起,好香好脆。