餐厅: 娑羅婆納印度素餐廳
资讯:

2023-11-12 134 浏览
📍娑罗婆纳印度素餐厅 (尖沙咀)重庆大厦一直比我感觉都系好神秘嘅地方🧞‍♂️每次去到地下电梯口都唔敢再走入去直至朋友分享去左个介绍重庆大厦嘅HK Tour就再黎呢度寻访正宗印度菜!🤩-重庆大厦地下staff好热情,但佢地系无恶意而且系讲纯正嘅广东话😆虽然佢拎住另一间餐厅嘅单张但佢都好热心咁带我地去另一间餐厅🥳后尾分享返原来几间餐厅都系佢亲戚的!🤣-🌟乳酪炸米饼粒 Dahi Poori $68呢款系尼泊尔同印度嘅特色小食!每一粒脆米饼波波入面都有满满嘅乳酪面头仲有石馏食落好fresh另一款Panni Poori系自己倒石榴汁嘅version! 记住食一粒加一粒😆-🌟印度芝士烧烤 Punjabi Paneer Tikka $118呢款系铁板烧原粒芝士!一上台就闻到超香洋葱同烧烤味!✨一共有6件凤梨酥咁大粒嘅cheese😂芝士食落系实净嘅口感🤤唔系拉丝𠮶种印度嘅素食系重芝士补足蛋白质!喜欢芝士可以一试!-🌟乳酪炒饭 Curd Rice $70呢款系冻饭!超特别食落系好rich 嘅乳酪味 唔好睇佢细细份 食落系超级饱!😂食落有啲似食甜品配naan夹住食都夹😝-🌟茄汁牛油烩芝士球 PANEER M
📍娑罗婆纳印度素餐厅 (尖沙咀)
重庆大厦一直比我感觉都系好神秘嘅地方🧞‍♂️
每次去到地下电梯口都唔敢再走入去
直至朋友分享去左个介绍重庆大厦嘅HK Tour
就再黎呢度寻访正宗印度菜!🤩

重庆大厦地下staff好热情,但佢地系无恶意
而且系讲纯正嘅广东话😆
虽然佢拎住另一间餐厅嘅单张
但佢都好热心咁带我地去另一间餐厅🥳
后尾分享返原来几间餐厅都系佢亲戚的!🤣

🌟乳酪炸米饼粒 Dahi Poori $68
呢款系尼泊尔同印度嘅特色小食!
每一粒脆米饼波波入面都有满满嘅乳酪
面头仲有石馏食落好fresh
记住食一粒加一粒😆

呢款系铁板烧原粒芝士!
一上台就闻到超香洋葱同烧烤味!✨
一共有6件凤梨酥咁大粒嘅cheese😂
芝士食落系实净嘅口感🤤唔系拉丝𠮶种
印度嘅素食系重芝士补足蛋白质!
喜欢芝士可以一试!

🌟乳酪炒饭 Curd Rice $70
呢款系冻饭!超特别
食落系好rich 嘅乳酪味
唔好睇佢细细份 食落系超级饱!😂
食落有啲似食甜品
配naan夹住食都夹😝

🌟茄汁牛油烩芝士球 PANEER MAKHANI $80
我地拣左呢款芝士味嘅咖喱
入面有Cottage cheese、蕃茄、洋葱
食落系甜甜地 好轻微嘅辣
入面系有芝士粒😂😂😂
浓味之选😜🤭

🌟牛油松饼 Lachha Paratha $30
🌟蒜蓉烤饼Garlic Nan $30
烤饼松软,配咖喱必备
个人比较喜欢蒜蓉味
比较香口

🌟Mango Lassi $35
正常水准,系食中东印度野必点✨

整体系一间几warm 嘅餐厅!
人少的话建议唔好太多芝士
我地两个女仔食到怀左孕咁离开😂🤭