2022-04-14
系海港城行街,见到有个booth有一条长长人龙,原来排紧Cookie DPT,我梗系唔执输啦😂之前都试过佢地既Cookie,今次就试试佢地既期间限定,两样都系我至爱的绿色💚🥥Pandan Coconut ($45)~ 斑兰系今期嘅期间限定,斑兰蛋糕就食得多,斑兰味道既曲奇就第一次试😍软心 cookie,非常厚身,口感比较似muffin 软绵绵咁,但又唔会食到周围碎👍🏻曲奇入面有斑斓同埋椰子馅🥰味道香甜,放入微波炉叮一叮,会更加外脆内软,令到香味更加出,里面既椰子馅好香浓兼流心,又唔会太甜,饼皮有淡淡既班兰清香,食落唔会因为甜而漏🤤$40-$50蚊一块曲奇虽然偏贵,但系每一块都相当重磅同足料,食一半都饱左😂🧀Pandan Cheesecake ($65)~ 一个好青绿💚的斑兰巴斯克芝士蛋糕🤩见到都吓左一跳🤣好香的班兰味道,芝士味非常之浓郁,质感好creamy,食一少件已经好饱肚😅啱晒全家人系屋企开心share 🥳📍Cookie DPT (尖沙咀)尖沙咀广东道3-27号海港城海洋中心3楼Kiosk 9
🥥Pandan Coconut ($45)
🧀Pandan Cheesecake ($65)
~ 一个好青绿💚的斑兰巴斯克芝士蛋糕🤩见到都吓左一跳🤣
📍Cookie DPT (尖沙咀)
尖沙咀广东道3-27号海港城海洋中心3楼Kiosk 9