2020-07-08 42 浏览
今日Lunch time咁岩去天后做野,紧系去大坑揾食,由于上次食完呢间正宗印度餐厅劲钟意块薄饼,今次一于再去!今次叫左无骨烤鸡同咖哩鸡,都系配薄饼。首先个presentation已经赢左,而且块薄饼外脆内软烤得好香口,其实斋食已经好好味,点埋d咖哩汁真系完美,高度建议大家都叫汁类既主食,配薄饼一流。无骨烤鸡啖啖肉,烧得好香,但唔会烧到干晒,keep到d鸡好juicy。咖哩鸡就好香浓既椰香味,个辣度偏辣岩晒钟意食辣既我,鸡肉亦嫩滑。我地仲叫左个印度热甜双宝做饭后甜品,本人唔钟意食甜野,但佢个texture几得意,有d似dougnut咁,外面d糖浆偏甜所以我就麻麻钟意食,但我肯定好多钟意食甜野既人会钟意。
无骨烧鸡
咖哩鸡+薄饼