2019-10-10
今日同老公系元朗揾野食, 元朗真系好多又平又抵的野食, 一经美食街就闻到好香的炭烧味, 望见成间餐厅差不多满座, 即时想加入战场店舖比较细, 坐到20人左右,灯光好明亮, 感觉干净我地叫左一碗猪扒鸡翅金汤米线同一个猪软骨菜饭米线汤底有好多选择,今次想试下金汤。店员免费帮我加芫茜讲下碗米线先,汤睇落冇麻辣咁油, 但饮落味浓, 有d 似潭仔汤底,小辣唔会太辣, 加埋芽菜同芫茜,好开胃, 金线分量劲多, 用小碗装起码有成4碗另外肉碎系瘦肉来架,唔会有肥肉油花飘系汤面, 欣赏👍鸡翼有炸过来, 入味, 好香😚睇左介绍话猪扒必食,真系好正, 微辣, 岩烧味, 酱油味重, 唔会过咸, 岩岩好, 猪软骨菜饭, 份量好足, 猪软骨味浓,略咸左少少, 好lum😋食极都有, 瘦肉比较多, 少筋, 岩晒我菜饭要推介下, 真系好好好好食,菜有炒过, 好香菜味, 饭亦唔会chi 埋一团,每啖都有菜香🤩埋单96蚊两位, 重可以用某付款APP平3蚊, 抵到晕。下次要来试下其他汤底同薯粉总结:🤗猪扒必食, 米线汤底正,分量足, 菜饭香喷喷🧐坐位少许窄
店舖比较细, 坐到20人左右,灯光好明亮, 感觉干净
我地叫左一碗猪扒鸡翅金汤米线同一个猪软骨菜饭
米线汤底有好多选择,今次想试下金汤。
店员免费帮我加芫茜
猪扒鸡翅金汤米线
鸡翼有炸过来, 入味, 好香😚
猪扒炭烧味浓🤩
猪软骨菜饭
食极都有, 瘦肉比较多, 少筋, 岩晒我
猪软骨味浓, 分量十足
菜饭劲香, 一点都不求其
埋单96蚊两位, 重可以用某付款APP平3蚊, 抵到晕。
下次要来试下其他汤底同薯粉
总结:
🤗猪扒必食, 米线汤底正,分量足, 菜饭香喷喷
🧐坐位少许窄