最近真系好多人讨论韩国料理,朋友就带咗我去试呢间纯正既韩式fine dining。当中好多食材都系直接由釜山同韩国进口,充满着韩式风味‣ Oouli Bu Gak前菜首先有两款韩国嘅紫菜,分别以紫苏油炸釜山海苔以及三次风干的济洲海藻。海藻味道比较有特色,酥酥脆脆咁‣ Jagal - Chi另外有三款刺身,分别系韩国左口鱼、酱油虾及酱油三文鱼,刺身味道本身都比较浓,再加上韩国嘅辣酱,系完全唔同嘅风味。‣ Deul Kkae - Juk一向我都好钟意食韩式粥,今次呢个有韩牛、蚬肉一齐烹煮15小时,非常绵滑好入味。‣ Han - Ip橡子果冻系韩国嘅开胃菜,大厨将佢切成一朵花咁,好考心思。另外仲配上炸豆腐鱼籽三文治。‣ Jili - Tang海鲜清汤上面好多泡泡,清汤味道都好浓郁,另外配上烤釜山鲍鱼,夹埋一齐食口感好特别‣ 烤澳州和牛 / 烤釜山鳗鱼主菜我同朋友分别就拣咗和牛同鳗鱼,今次嘅烤鳗鱼完全surprise到我哋!鳗鱼肉质非常爽口结实,我哋都好推荐👍🏻最后仲会用鳗鱼熬足48小时嘅汤去配上釜山自家农田珍珠米饭,米饭香味特别重!而餐厅嘅糯米年糕窝夫饼米味都好出‣ 9 Courses Ta

‣ Oouli Bu Gak

‣ Jagal - Chi

‣ Deul Kkae - Juk

‣ Han - Ip

‣ Jili - Tang

‣ 烤澳州和牛 / 烤釜山鳗鱼

‣ 9 Courses Tasting Menu $1480
  • 烤釜山鳗鱼