2024-01-18
🎀铜锣湾。仿佛来到日本的高质居酒屋 食材新鲜够份量足😆🎀🪄店名* #矶野水产🔮地址* 铜锣湾轩尼诗道525号澳门逸园中心19楼🔮🗾分店地区🗾 没有分店💰价钱$460 已加一 (1人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同区推介👉地区搜寻🔍🗾#pickyme_铜锣湾剩系食呢一类👉食物类型搜寻🔍🍜#pickyme_日本菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐厅环境🎵好耐无食过日本刺身同海鲜 今日忍唔到口 自己一个走左过黎呢一间超热门食海鲜既居酒屋自私食😆上到黎果然无失望 装修得好用心别致 好似去左日本甘啊😗质料以木质为主 墙上挂满日本特色挂画 温馨黄色灯光为主调 窗边摆放多款日本酒瓶作装饰 另外一个区域就专比厨师发板用途 整体环境宁静舒适🤗🍽️食物质素🍽️食物种类极多 款款都好吸引 令我目不暇接👀如果中午黎食餐厅会有做午市定食 有炒饭,刺身,锅物等 价钱亦都相对优惠~另外仲有各款一人前套餐供应 价钱由298-688不等 食材丰富新鲜 主餐牌更提供各款特色小食,卷物,寿司,甜品等 超适合多人庆祝聚会前往👍另外成为餐厅会员仲有全单85折优惠,生日优惠及现金卷tim😍👀评分💖💖💖💖💖🪄矶煮鲍鱼$98估唔到$9
🪄店名* #矶野水产
🔮地址* 铜锣湾轩尼诗道525号澳门逸园中心19楼🔮
🗾分店地区🗾 没有分店
💰价钱$460 已加一 (1人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐厅环境🎵
🍽️食物质素🍽️
🪄矶煮鲍鱼$98
估唔到$98就可以试到原只新鲜鲍鱼 仲要系劲厚身😍见到好多客人都加点呢一款食物 果然无令我食完 质感好软熟 带轻微海水味 但又足够清甜 餐厅仲十分贴心已经分开左胆同肉 仲分左四块 超易实用 啖啖都好有满足感😍
🪄海の幸丼$268
前菜-泡菜及味噌汤
今次午餐黎食有配以上小菜 都好唔错啵🤗泡菜我觉得劲好食 因为佢唔算太辣同太酸 所以对于我呢个口味无甘重又唔食得辣既人刚刚好!而味噌汤都好足料 入面有两只虾仁及大蚬 好鲜甜 蚬肉一啲沙都无 好味😚
另外就到主角刺身丼饭啦🤗入面已经有齐晒海胆,蟹钳,带子,赤虾,中拖罗,三文鱼,蟹膏及蟹籽 简直系大满足啊🤗仲要每一样刺身都好新鲜 入口即溶 三文鱼及拖罗肥瘦均匀~而海胆都好鲜甜 赤虾系超巨型😋配上鲜味蟹膏及蟹籽增加口感 好快都清晒一碗饭啦😆
🪄牛舌锄烧$108
最后我甘大食当然再加多个烧牛舌拉🤣原来佢上餐个用具真系好似锄甘~好特别啵 同埋佢一开头会keep住烧 当然如果平时唔系需要全熟就可以唔洗继续等 牛舌上面有葱花,炸蒜粒及蒜片 超香!一口食晒超满足啊😆牛舌好嫩 满分💯
(5个💖为最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整体评级⚜️