2024-06-22 105 浏览
之前嚟过铜锣湾食一间佐贺烧肉店觉得好值得推介,原来佢隔篱𠮶间餐厅都系嚟自佐贺既🇯🇵 本身系佐贺县都有好多分店,而家仲喺香港开埋分店添🤭 呢度有好多唔同嘅嘢食,有蛋包饭、意粉、薄饼同埋乌冬,全部都好想试吓🤗 成个感觉好似去咗日式Cafe咁,环境坐得都好舒服👍蒜片大虾蕃茄汁意粉 🍝 拣咗佢嘅蕃茄汁大虾意粉,蕃茄汁甜甜酸酸咁好开胃,大虾份量都好丰富,亦都有蒜片做调味 🧄 照烧亲子鸡薄饼 🍕 自己本身好钟意食薄饼,而呢度都有照烧鸡肉嘅薄饼添😍 薄饼皮整得好脆,鸡肉调味都好香,每一片薄饼上面都仲有只半熟蛋添 🥚 份量适合两个人分享🥳芒果派对多士 🥭 甜品会推介佢嘅多士 🍯 佢有唔同嘅口味,芒果呢个都几好食,芒果好新鲜,亦都会配埋个云呢拿雪糕点缀一下 🍨 佐贺温州柑梳打 🍹佢有好多特色饮品,好多唔同味道嘅梳打,咁热嘅天气当然要试吓佢嘅佐贺温州柑梳打啦🤣 甜甜地几清凉解渴😋

蒜片大虾蕃茄汁意粉 🍝
蒜片大虾蕃茄汁意粉