2024-08-01
试完「阿闲泰」之后,我真心觉得佢值得喺Openrice上大力推介。原因无他,就系佢烹调嘅每一款菜式都系咁新鲜,又融合咗创新同传统嘅特色,用心嘅成果岂能欺人?环境舒适,加上精湛嘅烹调手艺,让我地喺呢度度过咗一个美味又独特嘅晚餐时光。🎉💕🍽️ 🦞蟹肉芒果牛油果他他🦞蟹肉满溢,配埋新鲜嘅芒果和牛油果,味道绝妙,酱汁更系奶香浓郁。食落去鲜甜多汁,真心惹味得来奢华,系边度都揾唔到嘅创新组合。🦀🥭🥑👍🥞勿洞脆脆炸蚝饼🥞一口咬落去,蚝肉鲜嫩多汁,酥皮口感一流,金黄 crispy,每一块都令人口齿留香。😋👏🍽️🍤大虾冬荫功浓汁烩有机糙米饭🍤特浓嘅冬荫功汤均匀洒落有机糙米饭之上,热辣嘅同时又唔失清爽,大虾鲜嫩弹牙,整体来讲系制作得相当有水准!🍚🔥🍤🍴🦋手作花香斑斓蝶豆花茶🦋饮下呢杯茶,有种犹如踏入天堂嘅感觉。一股花香弥漫口腔,淡淡的甜味令人惬意,饮得越多越觉得茶香四溢,令人不禁赞不绝口!🌿🍵💞🍹Sangri red🍹由gin, rum, brandy, 橙酒,橙汁,雪碧,同红酒组成嘅呢杯鸡尾酒,味道富含层次,甜酸均衡,真系好适合佢哋嘅美食搭配,啲饮品都好有特色喔!🍷🍸🍹😉 如果你都想体验一下块口力行,就快啲
🦞蟹肉芒果牛油果他他🦞
🥞勿洞脆脆炸蚝饼🥞
🍤大虾冬荫功浓汁烩有机糙米饭🍤
🦋手作花香斑斓蝶豆花茶🦋
🍹Sangri red🍹
如果你都想体验一下块口力行,就快啲嚟「阿闲泰」试试佢哋嘅美食,保证你会喺呢度找到你嘅味蕾乐园喔!🤗🎊🌟