2025-01-17
今次我哋嚟到铜锣湾世贸中心嘅牛阵HANARE,呢间餐厅主打寿喜烧同涮涮锅,非常适合钟意日式料理嘅食客。环境方面,餐厅设计简约而舒适,木质的装潢令到整个氛围都显得好放松,适合朋友聚餐或者情侣约会。我哋今日点咗两个午市套餐,一个系鹿儿岛黑毛和牛嘅寿喜烧,另一个就系本日推荐嘅海鲜shabu shabu。首先讲讲寿喜烧,牛肉质地非常嫩滑,入口即化,搭配上甜酱汁同新鲜嘅蔬菜,味道相当出色。煮好之后,牛肉点一点蛋汁,真系好过瘾!至于海鲜shabu shabu,餐厅提供咗新鲜嘅海鲜,包括大虾、蚝同鱼片,搭配黄金鲣鱼汤,让人感受到海鲜本身嘅鲜味。每样材料都好新鲜,煮好之后搭配酱油柚子醋,味道一流。小食方面有白子豆腐,鱼子鱼肝,及八爪鱼,清香开胃。而甜品有黑芝麻雪糕,黑芝麻超香,而且系无限添食。总体嚟讲,牛阵HANARE嘅午市套餐性价比不俗,牛肉同海鲜都唔错,餐厅环境又靓,食得几放松。
小食方面有白子豆腐,鱼子鱼肝,及八爪鱼,清香开胃。
而甜品有黑芝麻雪糕,黑芝麻超香,而且系无限添食。