无论系「食肉兽」定「酒鬼」,嚟烧肉谷都可以满足你!今日嚟到佐贺烧肉谷铜锣湾分店,晚上6:30未算人多,一到7:00客人开始陆续入座,餐厅整体感觉宽敞又舒适,即使满坐都唔会觉得焗促。除咗QR Code落单,近门口仲有自助小食区、饮品柜、甜品区,选择非常多。今次我地叫咗Lv. 3套餐,套餐会赠送天梯形状头盘,外观非常吸引,一个头盘就可以享受唔同部位嘅牛肉(男朋友觉得澳洲和牛-上级牛胸肉好好食)!而且仲可以任饮日本清酒同SAPPORO生啤(啱哂我)!不过最最最正都系烧白鳝(每位两片),外皮烧到卜卜脆,配鳗鱼汁或者柠檬盐酱都好好味。特别推荐:🥩烟熏壶渍封门柳作为招牌之一嘅壶渍封门柳,牛肉味极为浓郁,有独特嘅烟熏香气,肉质嫩滑得嚟有少少嚼口,就算唔点烧肉汁块肉自身都好够味!🦪海鲜海鲜种类超级多,有生蚝、鲍鱼、海螺、大海老、仲有原条鱿鱼筒!全部都大大只冇欺场。我就特别钟意食大海老,先唔讲只只虾都同我手掌一样大,净系讲啲虾谷好易剥,虾肉更唔系霉髧堕已经好过好多地方。🐑羊有超多款羊肉拣,可惜当日羊小肠串同羊黑毛肚串冇哂,所以我地净系叫咗香草羊架同孜然羊肉串,我个人更喜欢羊架大大旧肉咁咬,肉嘅旁边仲有少
无论系「食肉兽」定「酒鬼」,嚟烧肉谷都可以满足你!

而且仲可以任饮日本清酒同SAPPORO生啤(啱哂我)!

特别推荐:

🥩烟熏壶渍封门柳

🦪海鲜

🐑羊
有超多款羊肉拣,可惜当日羊小肠串同羊黑毛肚串冇哂,所以我地净系叫咗香草羊架同孜然羊肉串,我个人更喜欢羊架大大旧肉咁咬,肉嘅旁边仲有少少肥膏,相对嚟讲仲冇羊肉串咁膻。

🐟吉列多春鱼
其实我真系超钟意食多春鱼,平时食放题我自己一个都要食八条,不过慢慢烧都几哂时间,所以我一见到呢个吉列多春鱼,即刻有得食仲要香脆热辣辣,我即时再落多六条,一啖清酒一口多春鱼。

🥣黑鱼片汤
冬天最啱饮碗汤暖暖胃,呢碗黑鱼片汤味道都几特别,有少许鲜味,系烧完重口味嘅肉类后,一个非常好嘅清新选择。

(烟三文鱼豆腐都唔错)

小总结:
店员服务态度超好,上菜速度都好快,个头系手机QR Code落单,五分钟都唔洗食物就到了。整体食材质素高选择又多,今次真系食得开心又满足!