2023-08-27
同事啱啱介绍我呢一间位于铜锣湾鹅颈桥附近嘅任食刺身火锅店,晚市任食最平都只系百零蚊,今晚喺附近收工,又过嚟试下。一出闸梗系整番个刺身先,刺身嘅选择虽然唔多,但系有番咁上下质素,带子鲜甜,鲜虾弹牙。花之恋,特别钟意佢呢度啲寿司饭比起坊间一般嘅细旧好多,三文鱼同嚿寿司饭嘅比例系2比1,咁个胃就有更多空间可以食接著嘅美食。凉拌麻辣鱼皮,凉拌汁味道酸酸甜甜,仲有少少嘅麻辣味道,加上爽脆嘅鱼皮,相当开胃。澳洲手切牛肉,牛味浓郁,厚薄适中,系我今晚食得最多嘅一款牛肉,没有之一。澳洲 M5 和牛,油花均匀,油脂嘅香气萦绕口腔,久久不散。澳洲羊肩肉,羊肩肉系满满嘅羊味,怕骚嘅朋友千祈唔好试,钟意食羊嘅我当然系大快朵颐。朱古力火锅,食完咁多嘢之后再嚟过咁有仪式感嘅朱古力火锅作结,美妙,呢个仪式感已经远远咁样超越咗好多任食嘅火锅店,完胜。
澳洲 M5 和牛,油花均匀,油脂嘅香气萦绕口腔,久久不散。