2019-06-16 230 浏览
锦丽系越南好出名的餐厅,今日同男朋友去开元朗个边逛街,见到Yoho Mall II竟然有,一于要试下🤣我地去到既时候见到前面都有几个人排队,就决定慢慢等顺便谂下食咩好😊呢度主要系食河粉的,选择唔算太多,基本上都系得河粉、小食同饮品!🎈锦丽综合粉我男朋友叫左锦丽综合粉,里面有生牛肉、熟牛肉和牛丸。生牛肉唔会话太肥,但就需要浸淋少少先食得,唔系就会太生了🙈熟牛肉就主要系牛腩黎既,食落都好好味!而佢都有一两粒牛丸系入面,感觉成碗河粉就比较丰富😊-🎈锦丽牛丸粉我平时都比较钟意食丸类的,所以我就叫左一碗锦丽牛丸河,里面系有五粒大大粒既牛丸😚真系好喜欢食呢度既牛丸,系超弹牙同好有牛肉味,完全唔同出面街边既牛丸。同埋呢度既汤底好浓,但又唔会觉得好重味精,所以很不错,我系食哂成碗😳😂-🎈椰青椰青还是不过不失吧,因为太耐冇饮所以好想叫黎饮🤣-🎈炸手作虾饼呢个手作虾饼都炸得几好食,感觉到真系自家制的-总括黎讲呢度既食物都几好食,不过就真系选择比较少咁😂同埋呢度都好似比较早关门,我地八点几入去食见到佢都好快已经截人唔比其他人入来了,可能真系想黎食既就要早啲黎排队了🙆‍♀️

🎈锦丽综合粉
锦丽综合粉

🎈锦丽牛丸粉
锦丽牛丸粉

🎈椰青
椰青

椰青还是不过不失吧,因为太耐冇饮所以好想叫黎饮🤣
🎈炸手作虾饼
炸手作虾饼

呢个手作虾饼都炸得几好食,感觉到真系自家制的
2019-06-15
锦丽综合粉