2020-09-13
💛蒙面·呢间我想食好耐㗎喇 之前系我朋友IG story见到佢讲到啲面好好味咁 完全烧到我😍😍所以我地就终于嚟咗试啦😌·特浓蕃茄薯仔汤蒙面$32我自己觉得佢个面底相对黎讲系贵啲嘅 佢个signature蒙面要$20🤭不过因为佢比较特别 所以我哋都嗌咗keke佢食落系似乌冬咁样嘅 但系又有少少薯粉𠮶种烟烟韧韧既感觉 我自己几钟意 不过我男朋友就话佢觉得有少少酸味 佢麻麻地😏反而系个汤我地觉得超出色 佢好饮浓味得黎唔会太厚身 饮落好舒服 而且好夹个面 我哋最后系饮晒成碗😍😍佢啲𩠌就普普通通啦 我哋嗌左萝卜 溏心蛋同埋鱼饼 个溏心蛋几好食嘅 入味得黎唔会太咸 个萝卜反而就唔系好入味啦 可能因为佢冇腩汁𠮶啲一齐煮🤔·招牌蜜汁叉烧串$22香草烤鸡翼$22佢个叉烧好似系招牌咁 台台都有嗌 但系我自己就觉得冇我想像中咁好食啦🙊佢个肉质烧到有啲un而且佢啲蜜汁有啲太多 食落有啲痴牙 所以我就觉得麻麻地🤭我反而钟意个烤鸡翼多啲 不过佢系似孜然鸡翼既 但系佢个鸡翼本身系超级juicy而且热辣辣 所以都几好食🤤🤤·#rbyeat#rby港式#rby💛#rby红磡·📍红磡差馆里9-15号协辉大厦地下1号舖
特浓蕃茄薯仔汤蒙面$32
特浓蕃茄薯仔汤