2023-08-22
好朋友生日,知道佢钟意食蚝又钟意食日本菜就带佢黎呢间好有日本居酒屋风味既餐厅庆生☺️staff好有礼貌,好nice我地被安排坐bar枱,眼前整齐地摆放住新鲜食材,可以欣赏厨师细心咁准备食物,又可以望到玻璃窗外由黄昏变既晚霞既夜景章鱼烧上加咗明太子章,每粒都真材实料,唔会太粉感,食得出章鱼既咬口,我地最后连碟内既玉子都全部完食🥰全餐饭最期待就系铁盒蒸日本生蚝蒸之前师傅会比我地睇生蚝既size,确保食客满意先拎去蒸,生蚝烹调至刚好肥美饱满,嫩滑多汁,充满住淡淡既海水味同蚝鲜味,食完呢个煮饭真系翻唔到转头😍😍由于见到季节限定既炸物就一于试下呢个夏野菜同鳗~~钟意食茄子既朋友千奇唔好错过佢系茄子盆形式上,炸得刚好够热又香!!餐厅以串物为名,咁紧系要试下佢地既炸串!果然名不虚传,分别再点咗和牛串、芝士三文鱼同鳗鱼好有惊喜!!超级酥脆,炸粉薄薄一层,炸后和牛香气更出众!推荐大家都要点牛肉😍😍由于之前旅行去福冈食过牛内脏锅,一直都挂住当时既味道见到餐厅有得点牛肠锅就二话不说即点!汤头浓郁又香甜,忍唔住饮左几碗汤🤣🤣牛肠剪至小段易入口,配上大量芽菜韮菜蕃茄,边饮汤边食牛肠,完全唔觉腻不过牛肠锅既份量真系
全餐饭最期待就系铁盒蒸日本生蚝
由于见到季节限定既炸物
就一于试下呢个夏野菜同鳗~~钟意食茄子既朋友千奇唔好错过
佢系茄子盆形式上,炸得刚好够热又香!!
餐厅以串物为名,咁紧系要试下佢地既炸串!
果然名不虚传,分别再点咗和牛串、芝士三文鱼同鳗鱼
由于之前旅行去福冈食过牛内脏锅,一直都挂住当时既味道
见到餐厅有得点牛肠锅就二话不说即点!
汤头浓郁又香甜,忍唔住饮左几碗汤🤣🤣
不过牛肠锅既份量真系好多!建议下次起码3-4个朋友先食一锅,因为食完呢锅我同朋友个胃都再无空间食甜品啦😂😂🤣
值得一提系!餐厅有好多款口味既kirin beer!!!
超爱frozen beer上既雪泡!!点咗melon, rose,同埋grapefruit口味~两个人饮左三大杯😍😍rose甜而不腻、清香扑鼻, grapefriut 开胃清新!
下次会再揾多几个朋友黎呢间高质居酒屋再啤啤佢!食蒸生蚝!😎