呢段时间完全冇得去旅行,往年我去日本同埋台湾嘅时候,我成日都会去一啲咖啡店度坐成日,感觉非常之舒服!最近我喺铜锣湾发现到一间新嘅餐厅入到去原来佢第一层系coffee shop,第二层系Salon加餐厅,感觉上同日本嘅咖啡店好相近,食嘢仲可以整埋头发,可以Relax足一日!上星期我就同朋友喺佢楼上2楼嘅餐厅食咗个新Menu嘅lunch跟住落去饮咗杯咖啡打卡影相! 讲返佢个lunch,佢嘅头盘有一个日本水果🍅蕃茄沙律,佢系用日本进口嘅蕃茄自制嘅Pesto,而伴菜系用我好钟意食嘅冰菜!呢个沙律系成个lunch我最钟意食嘅一道菜,因为佢啲🧀芝士粒配上冰菜,岀奇地夹!做头盘刚刚好,令到我更加开胃,感觉好Fresh!主菜有香煎红鲷鱼南瓜意式烩饭,Risotto口感带点烟韧,唔会太硬,墨鱼汁唔系太浓烈,鱿鱼本身弹牙,程度是我喜欢的,红鲷鱼嘅熟到啱啱好,鱼身本身新鲜嫩滑!个人本来唔系太钟意食南瓜,但系呢个墨鱼汁配上南瓜烩饭感觉好特别,比我想像中好食好多!🍽最后就系英式有子乳酪佢配上朱古力松脆个乳酪,感觉好清新,乳酪味道唔会太甜!🥛🍨其实食完餐饭一啲都唔觉得油腻,因为佢嘅配搭非常之好,我自己觉得食Set

其实食完餐饭一啲都唔觉得油腻,因为佢嘅配搭非常之好,我自己觉得食Set lunch除咗食物味道keep到之外,其实拥有一个点样嘅配搭系可以令到客人食完之后唔会饱到好辛苦咁样,就呢一个系其中一个好重要嘅要诀!

喺铜锣湾区来讲佢个Menu算系中等嘅,价钱我自己觉得佢所有嘢都比我想像之中好,不得一提,餐厅除咗揾咗米芝莲三星嘅厨师过嚟做呢度嘅大厨,就系服务嘅态度,我自己觉得佢哋想每一道菜都会介绍一下!我觉得非常之有热诚下次,大家都可以去帮衬下!

最后餐酒🥂叫左Giavi2019,味道非常清香配上优雅嘅起泡,比多杯我都可以!

一楼嘅打卡位可以饮杯咖啡☕️,咁就完成咗一个好完美下午!