2024-09-05 148 浏览
减紧肥又想食大餐,一谂就谂到食蒸海鲜!呢间系铜锣湾既蒸气火锅,啲海鲜好新鲜,而且一个套餐已经有齐晒想食既野,唔洗谂黎谂去☺️呢道嘅环境好靓,而且你同对面仲会有个廉拉埋,唔同对面你眼望我眼咁尴尬,好有私隐度!多人食,又可以拉返多啲廉空间十足!.啲套餐都系$258起,最贵$698,我同朋友仔都唔系好饿,就拣咗八府巡按$488 再追加海鲜share.前菜同小食有蟹籽沙律,饺子,芝麻鸡翼,炸得好香口,而且热辣辣!海鲜拼盘嚟到之后我哋第一样就系食咗个龙虾先,枱面有张贴纸教大家每一样海鲜要蒸几耐,非常贴心,而且个蒸炉可以计时,唔使怕得过火左!🦞龙虾非常新鲜,上到嚟嘅时候啲触须仲识郁,啖啖肉而且好鲜甜!出面仲有酱油自助吧,不过我觉得食海鲜就系要食原汁原味😋😋.除咗龙虾好出色之外,白蚬同埋鱼腩片都令我好有惊喜,白蚬完全冇沙,而且食嘅时候仲好有海水味,唔知系咩鱼,但系好香油香,连唔钟意食鱼嘅我都食到舔舔脷😋其他贝类都好新鲜,好鲜甜,全部都好好味!特别系蛏子皇同扇贝,洗得好干净,啖啖肉!全部都好满意,无一样野系唔好食的!.最后仲有个南瓜芋头粥底,佢会用海鲜蒸完嘅精华加埋一齐,非常鲜甜嘅粥。而且每一次蒸熟都要

最后仲有个南瓜芋头粥底,佢会用海鲜蒸完嘅精华加埋一齐,非常鲜甜嘅粥。而且每一次蒸熟都要大约5分钟,等待嘅时候又可以同朋友倾吓偈,慢慢食,气氛好好!