2022-08-16
依间cafe系主打茶类既,饮品甜品都有好多款茶可以拣。首先要讲系整体空间几大,环境以白同木色为主,好阔落同干净,坐得好舒服,影相好靓。至于食物同饮品方面都好高质,店员亦好nice,真系揾唔到地方挑剔!😛岩茶牛奶 Rock Tea Latte $45 (hot) ✨岩茶系乌龙茶黎,茶同奶味好平衡,奶打得好滑,唔会甜,好好入口既一杯饮品,好饮😛。豆腐抹茶慕丝蛋糕 Tofu Matcha Mousse Cake $55 ✨图一依个cake大家去到一定要食!佢系出面豆腐mousse入面有两层抹茶蛋糕。首先!mousse既质地真系好似豆腐咁滑,豆腐味都够哂,好好食🥰,入面既抹茶蛋糕茶味唔算好出,但整体都有100分好食。涷顶乌龙燕麦奶 Dong Ding Oolong Oat Milk Latte $55 (ice) ✨图二依杯既茶味比起第一杯更加香浓,我中意饮茶就觉得岩岩好,唔会苦👴🏿。佢系用燕麦奶冲既,入口会比较清爽😛。另外佢既甜度都偏低,但又唔会低到饮到茶既苦涩味,我个人最推荐依一杯!💖玄米杏仁奶 Genmaicha Almond Milk Latte $55 (ice) ✨图三好香既玄米味
好香既玄米味,奶泡上面有玄米粒,一齐饮几有口感。玄米茶茶味好浓好突出,但因为杯野饮既甜度较低,cover唔到茶既苦涩,所以整体饮落比较苦。但系我自己都接受到,推荐中意饮浓茶既朋友仔😛。
乌龙茶bagel配核桃cream cheese 🥯 $52 ✨图四
依个bagel好好食!茶味好香,质地好烟韧🥰!个cream cheese好香,加埋核桃更加香,配bagel食亦令佢更加有咬口,超级推荐😛。
大吉岭红茶白玉卷蛋 Lingia Tea Cake Roll $52 ✨图五
佢有几种茶味既卷蛋,今次拣咗红茶,系好温和既茶味,唔浓,蛋糕质地湿润,cream几滑,不过佢个白玉好软好细旧,食完都唔知食咗啲咩,但唔计依样系几好食既卷蛋~
其实仲叫左一杯氮气水果茶($65),不过好普通,价钱亦偏贵,可以唔洗嗌~