2024-06-08
Belgos (铜锣湾)餐厅行简约欧洲式设计, 环境好阔落,除咗有上下层同户外路边空间仲有吧枱area, 包你一定可以同朋友坐得好舒服, 好啱happy hour 黎坐到食晚饭🍻————————————————感想:❆ Moules Marinieres $260其中一个餐厅嘅招牌菜,见到好多人推介就试吓我哋拣咗白酒煮蚬, 份量不错👍🏻青口本身新鲜,加少少调味已经好鲜好入味! 餐厅仲送面包同薯条去伴啲蚬, 食落几有满足感, jeng❆ Calamari $120每一旧炸咗嘅鱿鱼都好大嚿,每一啖食落都好爽, 外脆内嫩嘅面衣包裹住嘅鱿鱼肉质鲜嫩,配上酱汁蘸食,增加层次感,仲好食咗😎❆ Ben’s fried chicken (BFC) wings $135炸鸡翼外酥内嫩, 每一啖都可以咬到酥脆既外皮同多汁既鸡肉!🍗❆ Seafood fideua $198海鲜菲德亚系一道以意大利细面为基础既海鲜料理🤸🏻♂️佢既特色在于用各种新鲜海鲜,例如虾、鱿鱼同贝类, 同面条一齐烹调❆ Pas de thai spaghetti $178结合咗泰国同意大利风味,加入泰式调味料同香料烹制而成🍝味道独特,有
————————————————
感想:
❆ Moules Marinieres $260
❆ Calamari $120
❆ Seafood fideua $198
❆ Pas de thai spaghetti $178
结合咗泰国同意大利风味,加入泰式调味料同香料烹制而成🍝味道独特,有酸甜辣既口感,充满丰富味道。结合咗唔同文化既风味,俾人一种新鲜而刺激既味觉体验!
————————————————
整体:
✦ 价格: 4.0/5
✦ 味道: 4.2/5
✦ 服务: 4.0/5
✦ 环境: 4.1/5
✦ 再访指数: 4.1/5
Belgos (铜锣湾)
@belgos_hk
地址: