2023-09-16 135 浏览
最近同朋友仔食咗一间好高质嘅日本串烧店,位置喺铜锣湾闹市,座位空间仲好阔落,好适合同三五知己聚会倾偈,一定要介绍俾大家!呢间餐厅标榜串烧即叫即烧,而且用上日本备长炭作为燃料烹调,另外仲讲明用上嘉美鸡同埋空运食材,绝对冇得输。我同朋友仔今次叫咗好多嘢食,食到揽住个肚走。前菜方面我哋叫咗个薯仔沙律,沙律入口微酸,而且口感软滑超级开胃,配合埋流心绝对一绝。甘口嘉美鸡全翼用上炸既方法烹调,入口劲Juicy而且肉质好弹牙,配合刚刚好厚度带点甜味嘅粉浆,绝对系相得益彰,系必叫之选!味增松板猪食落劲香口,喺味增加持底下,令到猪肉食入口冇咁肥腻,而且猪肉嘅香味好岀,我同朋友都好推介。除咗肉类之外,蔬菜类嘅串烧都好有惊喜,我自己最钟意佢嘅牛油果卷!牛油果卷系用肉类包过住牛油果烹调,令到牛油果入口多咗一层肉嘅味道,牛油果果肉入口即溶,配合埋海苔真系劲好食!甜品方面,我哋叫咗焦糖番薯配雪糕,焦糖番薯烧到劲靓仔打卡一流!而且入口香甜,脆脆嘅焦糖配合香软嘅番薯,绝对位呢一餐画上一个完美嘅句号。